Android distributiecijfers voor augustus: Oreo groeit door

01 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android 9.0 Pie

Een nieuwe maand en nieuwe distributiecijfers voor Android. Wat is de verdeling van het besturingssysteem onder gebruikers wereldwijd? Android Oreo groeit verder door ten opzichte van de maand juli.

Een nieuwe maand en nieuwe distributiecijfers voor Android. Nadat Google de maand juni heeft overgeslagen is het bedrijf weer actief met de cijfers voor de maanden juli en nu weer in augustus. Wat zijn de veranderingen in de afgelopen maand? Heeft de groei van Android Oreo verder doorgezet? De nieuwe cijfers zijn in de laatste week van augustus bijgehouden. Een mooi moment om de distributiecijfers te vergelijken met de maand juli.

In juli zagen we een flinke groei van Android Oreo. Ook in augustus zet deze groei door. Android 8.0 en 8.1 gezamenlijk had een marktaandeel van 12.1%. Een maand later is het aandeel 14.6%. Waar haalt Android Oreo deze winst vandaan? In ieder geval niet van Android 7.0 Nougat. Deze maand was het percentage met 30,6% precies gelijk aan een maand eerder. De verhouding is echter wel anders. Meer mensen zijn overgestapt van Android 7.0 naar Android 7.1. Android 6.0 Marshmallow begint nu qua marktaandeel echt te dalen. Vorige maand 23,5%. Deze maand 22,5%. Ook Android 5 Lollipop daalt van 20,4% naar 19,2%.

Android 9.0 Pie nog niet in de cijfers opgenomen

De distributiecijfers verlopen verder volgens verwachting. Android Oreo groeit verder door en met name Android 5 en 6 daalt verder. Er is echter één verrassende uitslag. Android Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) is gestegen met 0,1%. Android 9.0 Pie is nog niet in de cijfers van augustus opgenomen. Behalve de Pixel-telefoons en de Essential PH-1 is er nog geen stabiele versie beschikbaar. De komende tijd krijgen echter meer smartphones de upgrade naar Android 9.0 Pie, dus wellicht zien we de nieuwste versie van Android in de maand september wel in de cijfers verschijnen.

Reacties (0)