Android-apparaten van Nokia krijgen maandelijkse beveiligingsupdates

15 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
nokia-6-feature

De aankomende Android-apparaten van Nokia zullen worden voorzien van maandelijkse beveiligingsupdates en meer, laat Nokia weten. Ook krijgen de toestellen geregeld andere updates voorgeschoteld, waarmee de veiligheid gegarandeerd wordt.

Beveiligingsupdates en meer van Nokia

Binnenkort verschijnen de eerste smartphones en phablets van Nokia, draaiend op Android 7.0 Nougat. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wanneer je graag up-to-date-software op je smartphone of phablet wil hebben, dan doe je er tot op heden altijd goed aan voor een toestel van Google te kiezen. Wanneer Google een update uitbrengt, gaat die meteen naar de Nexus- en Pixel-lijnen, terwijl andere fabrikanten vaak lang wachten met het uitbrengen van updates. Gelukkig is daar de laatste tijd wel iets meer verandering in gekomen.

Zo brengen LG en Samsung al vaker updates uit dan het geval was, maar dat zijn de maandelijkse beveiligingsupdates. Grote software-updates, ook nodig voor de online veiligheid, laten langer op zich wachten. Hoelang Nokia erover gaat doen voor zijn nieuwe toestellen, is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de fabrikant ook maandelijks beveiligingsupdates zal gaan uitbrengen en om de zoveel tijd een grote update voor Android uitbrengt. Ook weten we nog niet hoelang de toestellen zullen worden ondersteund door de fabrikant.

Reacties (0)