Android 8.1 Oreo introduceert picture-in-picture-modus voor Netflix

27 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-netflix-logo

Wanneer je straks Android 8.1 Oreo op je smartphone hebt staan, dan zal picture-in-picture-modus voor de Netflix-app ook goed werken. Je krijgt toegang tot die modus door een video te starten en simpelweg op de thuisknop te drukken.

Android 8.1 Oreo en Netflix

De developer preview van Android 8.1 Oreo is uit en dat betekent dat we langzamerhand steeds meer nieuws zien binnendruppelen over de software-update voor Android Oreo. Eén van die nieuwtjes is dat Netflix op Android toegang krijgt tot een goed werkende picture-in-picture-modus. Deze modus is al beschikbaar voor de mensen die Android 8.0 Oreo draaien, maar daar werkt het soms niet helemaal lekker. Android 8.1 Oreo introduceert de functie officieel, waardoor de ervaring er op vooruit moet gaan (hopen we dan maar).

De picture-in-picture-modus opstarten werkt hetzelfde als met elke andere app. Je opent een video en drukt vervolgens op de thuisknop. Daarna zal er een klein venstertje in beeld verschijnen waar je die video in kunt bekijken, terwijl je op de achtergrond wat anders kunt doen (zoals nieuws lezen of berichten beantwoorden). Het is niet bekend waarom Netflix per se Android 8.1 nodig heeft om goed te kunnen werken, aangezien picture-in-picture eerder al werd geïntroduceerd. Mocht je hier op wachten, dan kun je nu uitkijken naar december.

Reacties (0)