Amazon voorziet Fire HD 10-tablet van een 1080p-scherm

19 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
amazon-fire-hd-10-1080p-2017

Amazon lanceert een nieuwe versie van de Amazon Fire HD 10-tablet, dit keer met een scherm met een resolutie van 1080p. De tablet zal vanaf de tweede week van oktober in de VS verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 150 dollar.

De nieuwe Amazon Fire HD 10 met 1080p-resolutie

Amazon heeft dinsdag een nieuwe versie van de Amazon Fire HD 10 aangekondigd. Deze tablet beschikt, voor het eerst sinds de in 2013 gelanceerde Fire HDX-tablet, over een scherm dat beschikt over een resolutie van 1080 pixels. De prijs van de tablet begint op 150 dollar en zal vanaf 11 oktober te koop zijn bij de online winkelgigant. Onder de motorkap zit dit keer een quadcore-processor, een verschil in vermogen van dertig procent in vergelijking met het vorige model. De accu moet nu ook twee uur langer meegaan, tot tien uur gebruikstijd.

De dualspeakers aan boord bieden ondersteuning voor Dolby Atmos. Het basismodel heeft 32 GB aan interne opslagruimte aan boord. Door middel van een micro-sd-kaart kun je het geheugen uitbreiden tot 256 GB. Ook zal er een versie met 64 GB aan interne opslagruimte worden uitgebracht. Ook deze tablet zal op Android draaien, met daaroverheen een softwareschil van Amazon. Daarnaast zal de tablet natuurlijk volstaan met apps en diensten van Amazon. De tablet kan ook suggesties doen op het gebied van boeken, films en nog veel meer.

Een andere handige optie is de toevoeging van de persoonlijke assistent Alexa, die je geheel handsfree kunt bedienen. Je kunt de assistent uitschakelen, wanneer je bijvoorbeeld al een Echo-speaker hebt en niet wil dat twee apparaten reageren op je commando’s. Alexa kan alles op de tablet wat je ook kunt doen met de slimme speaker, inclusief de functies die zijn geïntroduceerd met de Echo Show. De Amazon Fire HD 10 zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, blauw en rood. Wil je geen ‘speciale aanbiedingen’, dan kost je dat 15 dollar extra.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)