Amazon Prime Day 2020 naar verluidt uitgesteld door covid-19

06 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
amazon

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Amazon Prime Day 2020 voor dit jaar uitgesteld wegens covid-19 (het coronavirus). Zoals het er nu naar uitziet is de verwachting dat de online winkelketen de jaarlijks terugkerende dag in augustus laat plaatsvinden.

Amazon Prime Day 2020 uitgesteld?

Amazon is voornemens Amazon Prime Day 2020 uit te stellen tot tenminste augustus van dit jaar vanwege de aanhoudende verspreiding van covid-19. Dat blijkt uit interne notities die gemaakt zijn na vergaderingen bij Amazon, schrijft Reuters. De online winkelketen verwacht 100 miljoen dollar te verliezen door het inkopen van verschillende apparaten die vervolgens tegen lagere prijzen dan verwacht verkocht gaan worden. Dat heeft te maken met dat mogelijke uitstel. Amazon heeft niet willen reageren op het gerucht.

Amazon Prime Day is één van de belangrijkste verkoopmomenten voor de website, eentje die een drijvende kracht achter de winst is. Vorig jaar was Prime Day (eigenlijk duurde de Day twee dagen) het “grootste winkelevenement in de geschiedenis van Amazon”. Daarmee ging het event zowel Black Friday als Cyber Monday voorbij. Er werden destijds meer dan 175 miljoen spullen verkocht. Dit is meestal ook het moment waarop veel mensen spullen van Amazon kopen, zoals de mediaspeler, tablets en natuurlijk de slimme speaker.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)