Amazon kondigt nieuwe Kindle Paperwhite aan

17 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
amazon-kindle-paperwhite-2015

Amazon laat weten dat het bedrijf een nieuwe Kindle Paperwhite heeft uitgebracht, eentje die twee keer zo scherp is als het origineel. Deze Kindle Paperwhite heeft een pixeldichtheid van 300 ppi - de eerste Kindle Paperwhite had dus 150 pixels per inch.

Amazon Kindle Paperwhite met 300 ppi

Amazon heeft aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe Kindle Paperwhite heeft uitgebracht: eentje met 300 ppi, wat twee keer zo scherp is als de eerste versie van de e-reader. Ook is de nieuwe Paperwhite net zo scherp als de veel duurdere Amazon Kindle Voyage. In Noord-Amerika kost de nieuwe Paperwhite 119 dollar en dat is tachtig dollar goedkoper dan zijn voorganger, die 199 dollar kost. Daarmee haalt Amazon ook een beetje de wind uit de eigen zeilen, aangezien je nu nog maar weinig redenen hebt om voor de Kindle Voyage te kiezen.

De Voyage heeft nog wel dedicated knoppen voor het wisselen van de pagina en een scherm met een hoger contrast, maar de vraag is nu of de consument dat die tachtig euro waard vindt. Waarschijnlijk is dit geen probleem voor Amazon, die de Paperwhite toch al de meest populaire Kindle van dit moment noemt. En het ziet er niet naar uit dat dit ieder moment kan veranderen. Deze Paperwhite is dus niet alleen goedkoper, hij heeft ook nog een beter scherm en beschikt als eerste over het nieuwe font van Amazon, genaamd Bookerly.

De nieuwe Kindle Paperwhite is overigens ook in staat om een boek direct te vertalen naar de digitale wereld. Soms wil een auteur een tekst op een bepaalde manier in beeld brengen om ergens de nadruk op te leggen, maar op e-readers kon vaak niet voor dezelfde layout gekozen worden. Amazon heeft daarvoor een nieuwe engine gebouwd (een engine is de basis van een digitaal product), waardoor dit allemaal wel mogelijk zou moeten zijn. Wanneer de e-reader naar Nederland komt, heeft Amazon echter nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)