Amazon komt volgende week met twee 7 inch Kindle Fire tablets

01 september 2012 1 Minuut 1 Reacties
amazon-kindle-fire

Het is alweer een paar weken geleden dat we het over nieuwe tablets van Amazon hebben gehad, maar volgende week zou het dan eindelijk zover moeten zijn. Amazon heeft vorig jaar de populaire Kindle Fire op de markt gebracht maar heeft er sinds kort een concurrent bij in de vorm van de Nexus 7. Om de consument te overtuigen moet Amazon dus met iets interessants komen.

Als we CNET mogen geloven komt Amazon volgende week met twee nieuwe tablets, beiden met een 7 inch schermformaat. Hoewel we al maanden horen dat Amazon een 10 inch tablet in ontwikkeling zou hebben zal deze volgens de bronnen van CNET volgende week niet gelanceerd worden. Een van de twee nieuwe modellen zal veel lijken op de 7 inch Kindle Fire van vorig jaar maar krijgt wel een update qua besturingssysteem (wellicht Android 4.0 ICS) en een lagere prijs.

Het tweede model moet op verschillende punten verbeterd worden. Zo wordt een krachtigere processor verwacht en wellicht krijgt de tablet ook een camera, fysieke volume knoppen en een HDMI poort. Volgens de bronnen krijgt deze tablet ook een groter intern opslaggeheugen maar kan dit niet uitgebreid worden middels een microSD card. Over de prijs is nog niks bekend.

Niet alleen CNET bracht deze week een gerucht de wereld in, ook de Wall Street Journal had iets interessants te melden.Amazon zou namelijk een tablet op de markt brengen die gedeeltelijk door het tonen van advertenties betaald wordt. De tablet moet gebruikers een advertentie tonen wanneer het apparaat ontgrendeld wordt. Wat het apparaat zou moeten kosten wordt niet gemeld.

Wat we in ieder geval zeker weten is dat de Kindle Fire tablets nagenoeg uitverkocht zijn en dat Amazon zich dus opmaakt voor een lancering van nieuwe modellen. Ook werd deze week bekend dat Amazon haar Appstore uitgerold heeft in een aantal Europese landen en een lancering van de Kindle Fire in Europa dus steeds dichterbij komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

karim

karim
01 september 2012 om 14:57

ik heb de amazon appstore gedownload via 4shared. Elke dag een betaalde app gratis!!!

Inloggen