Afbeeldingen Acer Aspire Switch 10 duiken op

29 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Aspire-Switch-10-lek-2

Vanmiddag om vier uur Nederlandse tijd gaat in New York een persevenement van Acer van start. Tijdens het evenement krijgen we waarschijnlijk een groot aantal nieuwe tablets en convertibles te zien, waaronder de nog onaangekondigde Acer Aspire Switch 10.

Hoewel het persevenement dus nog van start moet gaan weten we al ongeveer waar Acer mee gaat komen. Zo lekten eerder deze maand al informatie uit over onder meer de Iconia A1-840 en de Iconia A5-810 die op Android draaien. Ook zagen we de Aspire Switch 10 (SW5) convertible die op Windows 8 draait voorbij komen.

De Aspire Switch 10 draait, als we alle geruchten mogen geloven, op Windows 8.1-software en beschikt over een 10.1-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Verder is het apparaat voorzien van een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, 2GB aan werkgeheugen, en diverse aansluitingsmogelijkheden.

De collega’s van Mobile Geeks hebben vandaag een groot aantal afbeeldingen van deze hybride Windows 8 tablet in handen gekregen. Hieruit kunnen we opmaken dat Acer het mechanisme waarmee het toetsenbord aan het display gekoppeld wordt vereenvoudig en verbeterd heeft. Ook het het display andersom in het dock geplaatst worden, bijvoorbeeld voor een presentatie. Of het dock ook over een tweede accu beschikt is niet duidelijk.

Advertentie

Acer gaat met de Aspire Switch 10 waarschijnlijk de concurrentie aan met onder meer de Lenovo Miix 2 10 en de Asus Transformer Book T100. De verwachting is dan ook dat de hybride tablet voor een prijs van rond de 350 tot 400 euro in de markt gezet zal worden.

Reacties (0)