‘Acer werkt aan 8-inch Iconia W4 tablet met Windows 8.1’

27 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-W3

Voor de Iconia W4-820 kiest Acer volgens nieuwe geruchten wederom voor een 8.1-inch formaat maar deze keer gaat het om een ips lcd display dat voor betere kijkhoeken en een hogere helderheid moet zorgen.

Acer bracht begin dit jaar als eerste fabrikant een kleine Windows 8 tablet uit in de vorm van de Iconia W3. Dit model werd echter in veel reviews meteen al afgeschreven en dus is het wachten op een opvolger. Deze zou binnenkort gelanceerd worden onder de naam Iconia W4-820.

De Acer Iconia W3-810 is de eerste 8-inch Windows 8 tablet die gelanceerd werd maar heeft door een matig display en tegenvallende prestaties de beloften nooit waar kunnen maken. Er gingen destijds meteen al geruchten over een opvolger die tijdens IFA 2013 gepresenteerd zou worden maar ook daar bleef het stil. Toch lijkt Acer een opvolger klaar te hebben staan in de vorm van de Iconia W4-820.

. Het display zou voorzien zijn van dezelfde resolutie als de eerste generatie; 1.280 bij 800 pixels. Verder zou de tablet beschikken over de onlangs aangekondigde Intel Atom Z3740-processor welke we ook in de Toshiba Encore en ASUS Transformer Book T100 terugvinden.

De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort en een microHDMI-aansluiting. Aan de voorzijde van de Iconia W4 zou een 2 megapixel camera te vinden zijn, terwijl de achterzijde met een 5 megapixel camera uitgerust is. Het huidige model moet het doen met een 2 megapixel camera aan de achterzijde. Qua software draait de tablet op Windows 8.1 en wordt Office 2013 Home & Student Edition gratis meegeleverd.

Acer heeft de Iconia W4-820 nog niet officieel aangekondigd maar de verwachting is dat de ergens in de komende weken gebeurt. De prijs van de nieuwe tablet moet tussen de 299 en 329 euro liggen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)