Acer lanceert Switch 3 en Switch 5 hybride tablets

27 april 2017 3 Minuten 0 Reacties
Acer-Switch-2017

Acer komt met de Switch 3 en de Switch 5, beiden draaiend op Windows 10 en voorzien van een hybride design met afneembaar toetsenbord.

Acer heeft tijdens zijn jaarlijkse evenement in New York een groot aantal nieuwe producten voor 2017 aangekondigd, waaronder twee hybride tablets/laptops. De Koreaanse fabrikant komt met de Switch 3 en de Switch 5, beiden draaiend op Windows 10.

Acer Switch 5

De Acer Switch 5 is het topmodel en de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Acer Switch Alpha 12. Het nieuwe model komt met een 12.2-inch scherm dat een resolutie van 2.160 bij 1.440 pixels heeft en aangestuurd wordt door een Intel HD Graphics 620-processor. Onder de motorkap zien we maximaal een Intel Core i7-processor van de 7e generatie terug, welke passief gekoeld wordt dankzij het LiquidLoop koelsysteem. Ook zien we 256GB of 512GB aan opslaggeheugen en maximaal 8GB aan werkgeheugen terug.

Verder beschikt de Switch 5 over een vingerafdruklezer op de powerknop waardoor je het apparaat direct ontgrendelt, een behuizing van geanodiseerd aluminium, een microSD-kaartlezer, een usb 3.1 type-c-poort, een usb 3.1 type-a-poort, bluetooth 4.0 en een audiosysteem met TrueHarmony en Smart Amplifier voor een optimale audioweergave. De batterijduur van de hybride laptop bedraagt 10,5 uur en je kunt het apparaat ook aansturen met de Acer Active Pen. Aan de voorzijde en aan de achterzijde zien we een camera terug.

Advertentie

Je kunt de Acer Switch 5 kopen met een USB Type-C Dock, die het apparaat transformeert tot een werkstation. De dock maakt overdracht van video, audio en data mogelijk, houdt het werkgebied rommelvrij en is rechtstreeks te verbinden met een extra beeldscherm en andere apparaten. De dock is uitgerust met een DisplayPort, HDMI, twee USB 3.1 Type-C-poorten en drie USB Type-A-poorten, een audio-ingang voor een microfoon en een audio-uitgang voor luidsprekers.

Acer Switch 3

De Acer Switch 3 beschikt ook over een 12,2-inch scherm maar dan met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Je kunt het scherm bedienen middels touch of de Acer Active Pen. Onder de motorkap zien we een Intel Celeron- of Pentium-processor terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 32GB, 64GB of 128GB aan opslaggeheugen. Aan de voorzijde en aan de achterzijde zien we een camera terug. Ook beschikt de Switch 3 over een microSD-kaartlezer, een usb 3.1 type-c-poort, een usb 3.1 type-a-poort en bluetooth 4.0.

Afneembaar toetsenbord en kickstand

Zowel de Acer Switch 5 als de Acer Switch 3 wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord. Deze wordt met magneten aan het apparaat vastgeklikt en kan worden afgesteld in de ideale hoek. Het backlit toetsenbord van de Switch 5 is te gebruiken in omgevingen met weinig licht. Het toetsenbord is slechts 5,85 mm dik en heeft een toetsafstand van 1,4 mm. Het grote trackpad is voorzien van een Precision Touchpad.

De U-vormige kickstand houdt het scherm omhoog en kan worden ingesteld op elke gewenste hoek tot 165 graden. Het antislipdesign houdt het scherm recht wanneer je het scherm aanraakt of erop schrijft. Bovendien kan de Switch 5 met één hand worden ingesteld, doordat de kickstand zichzelf intrekt.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Switch 3 en Switch 5 zijn vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux. De Switch 3 zal beschikbaar zijn vanaf 599 euro en de Switch 5 vanaf 1199 euro.

Reacties (0)