Acer lanceert Aspire R 13 convertible met Windows 10

02 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Aspire-R13

Acer heeft vandaag tijdens IFA 2015 de nieuwe Aspire R 13 (R7-372T) convertible laptop aangekondigd. De Taiwanese fabrikant zet met dit model een convertible op de markt die in alle standen gebruiksvriendelijk, snel en productief moet zijn.

Natuurlijk draait het apparaat op Windows 10-software.

Acer Aspire R 13

De Aspire R 13 maakt gebruik van Acer’s ZL Aero Hinge-techniek die zes verschillende standen ondersteunt. Zo kun je van de klassieke laptop-modus eenvoudig switchen naar de display-modus door het toetsenbord aan de achterkant te verbergen of 180 graden plat te leggen. De tent-modus geeft gebruikers de mogelijkheid de laptop te gebruiken in kleine ruimtes terwijl een speciaal ontworpen magneetdesign de mogelijkheid geeft de laptop in tablet/pad-modus te zetten zonder vervelende kieren. Switchen naar de ZL-modus maakt het mogelijk het scherm in verschillende hoeken te draaien zodat het aansluit bij specifieke behoeften en met de stand-modus kunnen gebruikers een Acer Active Pen gebruiken om te tekenen en notities op het scherm te maken, alsof het een schildersezel is.

De Acer Aspire R 13 ondersteunt Thunderbolt 3 (via de usb type c-poort), waardoor één compacte poort gecreëerd wordt die alles overneemt. Thunderbolt 3 maakt het mogelijk een externe grafische module toe te voegen voor serieuze gamersbehoeften. Bovendien kan de Aspire R 13 geconfigureerd worden met 2 SSD’s in een RAID-0 setup voor twee keer zo veel dataverwerking. De Aspire R 13 draait op een zesde generatie Intel Core-processor, is 18,5 mm dun en weegt 1,6 kilogram. Voor draadloze communicatie beschikt de convertible over onder meer 802.11ac wifi met Qualcomm MU | EFX MU-MIMO-technologie dat voor snellere en stabielere verbindingen moet zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire R 13 zal medio oktober verkrijgbaar zijn in de Benelux tegen prijzen vanaf 1.099 euro.

Reacties (0)