Acer kondigt Jade Primo phablet met Windows 10 aan

02 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Jade-Primo

Acer heeft vandaag één van de eerste smartphones met Windows 10 en het daarin geïntegreerde Continuum aangekondigd. Hiermee wordt het mogelijk om van je smartphone en volwaardige pc te maken door het toestel aan een scherm te koppelen.

De Acer Jade Primo is de eerste phablet met Windows 10. Het toestel heeft een formaat van 5.5-inch meegekregen en kan dankzij Continuum Windows 10-apps in groot formaat op een externe monitor weergeven. Ook kun je vervolgens een muis en keyboard koppelen om een soort desktop te vormen en comfortabel op groot scherm te werken. Koppel je de smartphone los dan kun je weer met de touchvriendelijke versie van de apps aan de slag. Let wel; deze mogelijkheid geldt alleen voor universele Windows-apps, niet voor traditionele desktop-programma’s die voor x86-chips ontwikkeld zijn.

Nog niet alle details zijn bekend maar Acer heeft laten weten dat de Jade Primo draait op een Qualcomm Snapdragon 808-processor, beschikt over een 5.5-inch amoled-display, en komt met een 21 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel wordt geleverd met een dockingstation, een draadloze muis en een keyboard waardoor je direct met Continuum aan de slag kunt.

Wanneer de Acer Jade Primo officieel uitgebracht wordt en wat het toestel gaat kosten is nog niet bekend.

 

Reacties (0)