Acer Iconia B1-730 HD met Intel Atom-processor gespot

22 april 2014 2 Minuten 0 Reacties
Acer-Iconia-B1-720

Aan het einde van deze maand heeft Acer een persevenement in New York gepland staan en de verwachting is dat we daar heel wat nieuwe tablets te zien krijgen.

Zo gaan er geruchten over twee nieuwe hybride tablets die op Windows 8.1 draaien, zagen we vorige maand de Iconia A1-840 met Bay Trail-chip voorbij komen en gaan er geruchten over een Chrome OS-tablet van Acer. De collega’s van MobileGeeks hebben deze week nog een nieuwe tablet gespot; de 7-inch Iconia B1-730 HD.

De Acer Iconia B1-serie bestaat inmiddels uit meerdere modellen, waarvan de Iconia B1-720 de meest recente versie is. Alle modellen in deze serie worden als budgettablet in de markt gezet en bieden dus weinig indrukwekkende specificaties voor een aantrekkelijke prijs. De nog onaangekondigde Iconia B1-730 HD lijkt ook deze trend te volgen, al beschikt de tablet over een verbeterd display ten opzichte van zijn voorgangers. De tablet komt met een 7-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 1.280 bij 800 pixels resolutie.

Verder is de Iconia B1-730 HD uitegrust met een Intel Atom Z2560 Clover Trail-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Deze processor zien we momenteel terug in de 7.9-inch Iconia A1-830 van de Taiwanese fabrikant. Afgezien van de processor en het display zijn er weinig opvallende zaken of verassingen. Zo is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, en een 3.700mAh accu. De tablet wordt wederom in een WiFi-only en 3G-variant gelanceerd.

Advertentie

Over de versie van Android waarop de tablet draait is nog onduidelijkheid. Een aantal winkels, waaronder Amazon, geeft aan dat er voor Android 4.1 Jelly Bean gekozen is maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. De eerder gelanceerde Iconia B1-720 draait al op een recentere versie van Android. Naast Amazon heeft ook een Oostenrijkse winkel de tablet al online gezet. De prijzen variëren van 130 tot 140 euro. De verwachting is dat we eind deze maand meer informatie krijgen van Acer.

Reacties (0)