Dit moet je weten over de nieuwe hybrides en convertibles van Acer

01 juni 2017 6 Minuten 0 Reacties
acer-travelmate-spin-1-foto-1

Binnenkort lanceert Acer een aantal producten op de markt. Wij zijn al even met deze convertibles en hybrides aan de slag gegaan. In dit overzicht lees je alles dat je moet weten over de Switch 3, Switch 5, Chromebook Spin 11 en de TravelMate Spin 11.

Acer TravelMate Spin B1

De Acer TravelMate Spin B1 is een convertible bedoeld voor de educatieve markt. Dat is ook te zien aan het design van het apparaat: het is wat dikker en steviger en kan dus gemakkelijk tegen een stootje. Dat de B1 met name bedoeld is voor scholieren en studenten merken we ook aan andere elementen: de accu moet ongeveer dertien uur meegaan wanneer die helemaal is opgeladen, waardoor je de schooldag gemakkelijk moet kunnen doorkomen zonder naar de oplader te grijpen. Ook zijn er genoeg aansluitingen aanwezig.

Zo is er links een ethernet-, hdmi- en usb-poort te vinden en treffen we aan de rechterkant nog een usb-poort aan, evenals een geheugenkaartlezer. Zo kun je je oudere accessoires gewoon blijven gebruiken, waardoor je daar geen geld in hoeft te investeren. Met zijn 11,6″-scherm blijft de convertible nog best compact, al zijn er natuurlijk veel slankere modellen op de markt. Maar omdat Acer zich richt op studenten, is dit model bewust dik en stevig gemaakt, waardoor het niet meteen erg is als je hem eens op de grond laat vallen.

De Acer TravelMate Spin B1 is straks in verschillende configuraties beschikbaar. Consumenten kunnen kiezen uit een aantal processors (Intel Celeron N3350, Intel Celeron N3450 en Intel Pentium N4200) en verschillende hoeveelheden werkgeheugen (2 of 4 GB). Daarnaast kan er ook nog een keuze worden gemaakt op het gebied van interne opslagruimte, namelijk 128GB, 256GB, 500GB of 1TB. De Spin B1 draait op Windows 10 en kan daardoor een mooie optie zijn om aan je kinderen mee te geven voor in de klas.

Advertentie

Acer Chromebook Spin 11

Ook de Acer Chromebook Spin 11 is bedoeld voor de educatieve markt. Daarom is ook deze convertible voorzien van een stevige rubberen rand, waardoor die goed tegen een stootje kan. In tegenstelling tot de TravelMate Spin B1 draait de Spin 11 op het Chrome OS. Daardoor wordt het apparaat waarschijnlijk een goedkoper alternatief voor alle Windows-laptops, omdat het Chrome OS zich in de laatste maanden positief heeft ontwikkeld en tegenwoordig ook wordt gezien als een prima besturingssysteem.

Steeds meer Chrome OS-apparaten kunnen namelijk Android-applicaties draaien, waardoor Android-apps als Word en allerlei andere kantoorapplicaties en bewerkingssoftware gewoon beschikbaar zijn voor het lichte OS. Onder de motorkap van dit beestje tref je 4 of 8 GB aan werkgeheugen, 32 of 64 GB aan opslagruimte en een quadcore Intel Celeron-processor N3450 of een dualcore Intel Celeron dual-processor N3350 aan. Ook hier heb je dus ruim de keuze uit verschillende modellen, waardoor er ook verschillende prijspunten aanwezig zijn.

Net als TravelMate hierboven kun je de Chromebook Spin 11 op vier manieren gebruiken: tabletstand, laptopmodus, presentatiestand en tentmodus. Naast een robuust design, is de Spin 11 ook nog eens waterafstotend, waardoor het niet meteen een probleem is wanneer je je drinken morst. Ook is het 11,6″-scherm voorzien van een beschermlaag van Corning Gorilla Glass. Verder zijn er twee usb-c-poorten aanwezig en nog een reguliere usb-poort, waardoor je allerlei accessoires in combinatie met het product kunt gebruiken.

Acer Switch 3

Mocht je bij het zien van de foto’s denken: “hé, dit design komt me bekend voor”, dan kan dat kloppen. Voor de nieuwe Switch-modellen heeft Acer gekozen om het design van de Acer Switch Alpha 12 over te nemen — en dat is geen verkeerde keuze. De Switch Alpha 12 is slank en heeft een ingebouwde kickstand, in tegenstelling tot de twee eerder uitgebrachte Switch-modellen (de Acer Aspire Switch One 10 (SW1-011-194R) en de Acer Aspire Switch V 10 (SW5-017)). Gelukkig is niet alleen het design erop vooruitgegaan.

De Acer Switch 3 heeft een scherm van 12,2-inch en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap zit een Intel Celeron- of Pentium-processor, samen met 4 GB aan werkgeheugen en 32, 64 of 128 GB aan opslaggeheugen. Aan de voorzijde en aan de achterzijde zien we een camera terug. Ook beschikt de Switch 3 over een micro-sd-kaartlezer, een usb-c-poort, een usb-a-poort en bluetooth 4.0. Ook is er een ingebouwde kickstand en kun je de tablet voorzien van een toetsenbord, die gemakkelijk vastgeklikt kan worden.

Als we de fabrikant mogen geloven dan gaat de accu van de Acer Switch 3 zo’n acht uurtjes mee. Bij normaal gebruik zou dat dus moeten betekenen dat je een complete werkdag vol kunt maken, maar dat testen we natuurlijk graag in de praktijk. De Switch 3 zal beschikbaar zijn vanaf augustus voor een vanafprijs van 599 euro.

Acer Switch 5

De Acer Switch 5 wordt omschreven als de opvolger van de eerder genoemde Acer Switch Alpha 12 (om het even overzichtelijk te houden). Deze tablet heeft eveneens een scherm van 12,2-inch, maar heeft wel een hogere resolutie, namelijk 2.160 bij 1.440 pixels. Onder de motorkap kan maximaal een Intel Core i7-processor van de zevende generatie zitten, die passief gekoeld wordt door het LiquidLoop-koelsysteem. Ook zien we 256 of 512 GB aan opslaggeheugen en maximaal 8 GB aan werkgeheugen terug. Behoorlijke specs dus.

Aan de rechterkant van het scherm treffen we twee soorten usb-poorten aan (a en c), evenals de koptelefoonaansluiting. Ook is er een micro-sd-kaartlezer, ondersteuning voor bluetooth 4.0 en zijn er allerlei optimalisaties gedaan voor de audioweergave. De batterijduur van de hybride laptop bedraagt 10,5 uur en je kunt het apparaat ook aansturen met de Acer Active Pen. Aan de voorzijde en aan de achterzijde zien we een camera terug. Daarnaast brengt Acer ook nog een dock met allerlei extra mogelijkheden uit voor de Acer Switch 5.

De dock maakt overdracht van video, audio en data mogelijk, houdt het werkgebied rommelvrij en is rechtstreeks te verbinden met een extra beeldscherm en andere apparaten. De dock is uitgerust met een DisplayPort, hdmi, twee usb-c-poorten en drie reguliere usb-poorten, een audio-ingang voor een microfoon en een audio-uitgang voor luidsprekers. Kortom: een ideaal werkstation voor wanneer je meer eist van je hybride tablet. Het toetsenbord beschikt ook nog over verlichting en is middels een magneet vast te maken aan de tablet.

De Acer Switch 3 en Switch 5 zijn vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs vanaf 1.199 euro.

Advertentie

Releasedata en meer info

Al deze producten van Acer komen binnenkort uit op de markt. Houd onze productdatabase in de gaten voor de prijzen van de bovenstaande convertibles en hybrides van Acer.

Reacties (0)