Acer en ASUS zetten in op nog meer goedkope Android tablets

19 februari 2013 2 Minuten 1 Reacties
ASUS-MeMO-PAd-ME712V-2

Een trend die we de laatste maanden in de tabletmarkt zien is de opkomst van goedkope Android tablets van grote fabrikanten. Zowel ASUS als Acer heeft goedkope Android tablets op de markt gebracht maar zou het daar niet bij laten. Volgens nieuwe berichten komen beide fabrikanten dit jaar met nog meer goedkope modellen.

Goedkope Android tablets van Acer

Acer heeft onlangs de Iconia B1 tablet gelanceerd. Dit model beschikt over minimale specificaties als een 1.2GHz dualcore Mediatek processor, 512MB aan werkgeheugen, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en 8GB aan opslaggeheugen. De adviesprijs van de Iconia B1 ligt op 139 euro maar de tablet is inmiddels al te koop voor 20 euro minder.

We hebben eerder al geruchten voorbij zien komen waarin gesproken werd over nog meer goedkopere Android tablets van Acer en Scott Lin, senior vice president van de fabrikant, heeft dit deze week tegenover Focus Taiwan bevestigd. Lin geeft aan dat Acer tablets vergelijkbaar met de Iconia B1 in ontwikkeling heeft, welke in een formaat van 8 en 10.1 inch gelanceerd zullen worden. De prijs van de nieuwe tablets moet tussen de 150 en 180 euro liggen. Acer heeft afgelopen jaar 1.8 miljoen tablets verscheept en verwacht dit aantal dit jaar te kunnen verdubbelen.

Goedkope Android tablets van ASUS

Ook ASUS is druk bezig met goedkope tablets. ASUS heeft vorig jaar natuurlijk de Google Nexus 7 tablet geproduceerd maar heeft dit jaar zelf ook een goedkoop 7 inch model gelanceerd in de vorm van de MeMO Pad. Dit model beschikt over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1Ghz single-core processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. De adviesprijs van de ASUS MeMO Pad bedraagt 159 euro. Daarnaast komt ASUS binnenkort met de 10.1 inch MeMO Pad Smart welke beschikt over een Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Dit model krijgt een adviesprijs van 299 euro mee.

Advertentie

Volgens Focus Taiwan komt ASUS dit jaar met nog één of meer goedkope 7 inch tablets met een prijs tussen de 100 en 250 euro. Mogelijk gaat het hier om de ASUS FonePad met Intel processor en GSM-functie die we al een aantal keer voorbij hebben zien komen. ASUS verwacht dit jaar 12 miljoen tablets te verschepen, tegenover 6.3 miljoen verscheepte tablets in 2012.

Via: Tabtech

Reacties (1)