‘In 2013 worden 8 miljoen nieuwe Nexus 7 tablets verscheept’

16 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7

Google heeft ongeveer 8 miljoen tweede generatie Nexus 7 tablets als we nieuwe geruchten mogen geloven. De nieuwe tablet van Google wordt waarschijnlijk volgende maand tijdens de Google I/O (15-17 mei) gepresenteerd, waarna de nieuwe Nexus 7 snel in de verkoop zal gaan.

Dat meldt een bron bekend met de toeleveringsketen van Google tegen Digitimes. Er zouden in totaal 8 miljoen Nexus 7-tablets naar verkooppunten worden verscheept, waarvan één miljoen stuks al in mei beschikbaar zijn.

Nieuwe Nexus 7: wat weten we?

De verwachting is dat de tweede generatie Nexus 7-tablets weer door Asus wordt gefabriceerd en eerder dan de tweede generatie iPad mini op de markt verschijnt. Daarnaast zou de nieuwe Nexus 7 van een Qualcomm-processor gebruikmaken, een hogere resolutie krijgen, 4G ondersteunen en eenzelfde prijs als de originele Nexus 7 hebben: zo rond de 200 tot 300 dollar. Enkele specificaties, waaronder de schermgrootte van 7 inch, ondersteuning voor 3G-verbindingen en stock Android, lijken vanzelfsprekend.

Als de informatie die de bron geeft juist is, zou 2013 een succesvol jaar voor Asus zijn. In totaal verkoopt de hardwarefabrikant dan 12 miljoen tablets. De verwachting is dat Google naast de nieuwe Nexus 7 ook de volgende generatie Nexus 10 en Google Glass op de Google I/O presenteert.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)