Zo kijk je de Olympische Winterspelen: Van de NOS tot Eurosport

04 februari 2022 4 Minuten 0 Reacties
Olympische Winterspelen

De Olympische Winterspelen staan op het punt van beginnen. De openingsceremonie is vandaag aan de beurt. Alhoewel het sportspektakel in Beijing (Peking) op dit moment nog niet echt blijkt te leven, zitten we de komende twee weken ongetwijfeld weer veel voor de buis om te kijken naar al die Nederlandse sporters op weg naar goud. Hoeveel gouden medailles weet Nederland dit keer te halen?

Wil je niets missen van alle sporten, dan is het goed om te weten waar je eigenlijk alles kunt gaan bekijken. In dit artikel nemen we je daarom mee langs de mogelijkheden om alles te bekijken van de Olympische Winterspelen. Daarbij kijken we zowel naar de tv-uitzendingen als naar livestreams en apps.

Olympische Winterspelen bij de NOS

Zoals gebruikelijk kun je beginnen bij de NOS. Tijdens de Olympische Winterspelen van 4 tot en met 20 februari kijk je dagelijks live naar de tv-uitzendingen waar je op NPO 1 alle Nederlandse sporters kunt gaan aanmoedigen. De tv-uitzendingen beginnen komende nacht om 05.00 uur en gaan dan de hele dag door tot een uur of 17.00 uur in de middag. Deze eindtijd zal de komende twee weken ongeveer de standaard zijn. De begintijd wisselt tussen de 03.00 uur en 05.00 uur. Wil je niets missen, dan moet je dus vroeg de wekker zetten door het tijdsverschil van 7 uur met Peking. Je kunt dagelijks tussen de 12 en 14 uur live naar sport kijken, gewoon op je televisie bij NPO 1.

Heb je overdag gewoon gewerkt en kun je de Olympische Winterspelen daarom niet volgen? Iedere avond rond 19.00 uur kun je alle hoogtepunten van de dag terugkijken op NPO 1 bij het programma NOS Peking vandaag. Later op de avond komt ook de talkshow weer terug. Iedere dag omstreeks 21.30 uur kijk je naar NOS Studio Peking waar Dione de Graaff vanuit Amsterdam iedere dag gasten ontvangt en de laatste ontwikkelingen uit Peking met je doorneemt.

NOS online en via de app

Naast de tv-uitzendingen komt de NOS soms ook met één of twee livestreams op de website van de NOS wanneer twee Nederlanders in verschillende sporten kans maken op een medaille. Verder blijven de livestreams beperkt, want de NOS heeft een sublicentie afgenomen van Eurosport, dat de rechten eigenlijk in handen heeft. En dat betekent dat niet alle sporten uitgezonden mogen worden bij de NOS en ook de livestreams erg beperkt zijn. Biatlon en schansspringen bijvoorbeeld kijk je exclusief bij Eurosport. Zit je op het werk en wil je af en toe eens meekijken? Naast de website kun je ook de NOS-app downloaden (iOS en Android) om middels liveblogs en de tv-uitzending te streamen toch niets te hoeven missen.

Olympische Winterspelen kijken bij Eurosport

Eurosport gebruikt maar al te graag de titel ‘Home of the Olympics’. En dat is niet voor niets. De zender heeft de volledige uitzendrechten van de Olympische Spelen in handen tot 2024. De reguliere tv-uitzendingen op Eurosport 1 gaan dan ook 24 uur per dag door. Live sport vanaf de nacht tot het einde van de middag via het programma Medal Zone. Is er geen live sport? Dan kijk je herhalingen van de afgelopen dag. Iedere dag rond 17.00 uur kijk je het tv-programma Beijing Today waar Sander Kleikers, Koen Weijland en Tessa Veldhuis terugkijken op de hoogtepunten van de dag. Heb je ook Eurosport 2 in je zenderpakket? Ook daar kijk je de komende twee weken 24 uur per dag sport.

Eurosport online via Discovery+

Wil je echt helemaal niets missen? Dan kijk je Eurosport online via de streamingdienst Discovery+. Onlangs hebben we nog een uitgebreid artikel geschreven over de nieuwe streamingdienst, waar recent ook exclusief de UFC te zien is. De streamingdienst is nu met korting een jaar te bekijken voor 29,99 euro. Niet alleen krijg je dan toegang tot Eurosport 1 en 2, maar de zender heeft ook livestreams van alle wedstrijden. Wil je curling kijken tussen twee laagvliegers? Geen probleem. Niets van het kunstschaatsen missen? Dat hoeft niet. Werkelijk iedere sport wordt live uitgezonden via de streams. Goed om te weten is dat niet alle streams van commentaar zijn voorzien. Voor de uitgebreide uitzendingen kijk je dan op Eurosport 1 en 2, via de televisie of via Discovery+.

Je kijkt Discovery+ vanaf je smartphone of tablet en kunt casten naar de televisie, maar er zijn ook apps voor Android TV, Samsung (Tizen), Apple TV of maak gebruik van AirPlay om Discovery+ op je televisie te kijken. Discovery+ heeft naast het sporten nog veel meer te bieden. Ben je benieuwd of het iets voor je is? Bekijk dan het artikel hieronder.

Discovery+ UFC
Lees ook

Zo kijk je UFC en de Olympische Winterspelen op Discovery+

Olympische Winterspelen kijken: over de grens

Ben je eens toe aan een andere tv-zender? Ook in België, Duitsland en Engeland kun je via de tv-uitzendingen naar de Olympische Winterspelen kijken. In België hoef je niets te missen via Sporza (VRT Eén), in Duitsland kijk je naar ZDF en in Engeland gaat BBC 1 aan de slag met de Olympische Winterspelen.

Reacties (0)