Discovery+ is de nieuwe streamingdienst van Discovery, verschijnt in januari

03 december 2020 1 Minuut 1 Reacties
discovery-streaming

Vanaf 4 januari is Discovery+ beschikbaar. Dit is de nieuwe streamingdienst van het televisiekanaal Discovery en kost 4 euro per maand.

Discovery+ vanaf 4 januari beschikbaar

Naast een maandabonnement op Discovery+ van 4 euro per maand, kun je ook kiezen voor een jaarabonnement. Je bent dan 40 euro per jaar kwijt, waardoor je in feite twee maanden per jaar cadeau krijgt. Dezelfde deal heb je bijvoorbeeld bij Disney+. Normaliter betaal je 6,99 euro per maand, maar per jaar ben je 69,99 euro kwijt. Ook in dat geval krijg je dus twee maanden cadeau van de videostreamingdienst.

Met een abonnement op de nieuwe videostreamingdienst krijg je toegang tot een breed scala aan programma’s. Denk dan bijvoorbeeld aan Gold Rush en Salvage Hunters. Je krijgt niet alleen programma’s van het populairwetenschappelijke kanaal voorgeschoteld. Je krijgt namelijk ook toegang tot content van andere netwerken en zenders. Zo krijg je met hetzelfde abonnement ook toegang tot programma’s van bekende en minder bekende zenders, zoals TLC, Motortrend, Eurosport, Animal Planet en Food Network.

Dit is overigens niet een compleet nieuwe videostreamingdienst. Eerder was Discovery namelijk al in Nederland actief met de videostreamingdienst genaamd Dplay. Via die dienst heb je toegang tot dezelfde programmering van dezelfde zenders. Die dienst verdwijnt zodra de nieuwe beschikbaar is. Het verschil tussen de oude en de nieuwe dienst is dat de nieuwe versie wereldwijd beschikbaar is. Mocht je al een abonnement op Dplay hebben, dan is het goed om te weten dat het oude abonnement wordt overgezet in een nieuw abonnement. Je raakt dus niets kwijt.

Advertentie

Eurosport wordt een belangrijk element van de videostreamingdienst, is te lezen in het persbericht. Grand Slam-tennis, wielrennen, motorsport en nog veel meer topsport, ze zijn allemaal te streamen. Bovendien is het streven om volgende zomer met Tokyo 2020 de streamingsdienst van de Olympische Spelen te zijn. Heb je daar dus oren naar, dan kun je tegen die tijd een abonnement afsluiten.

Reacties (1)