Streamingtips #50 – Barbie, Chicken Run en Indiana Jones

15 december 2023 3 Minuten 0 Reacties
Barbie film

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Indiana Jones and the Dial of Destiny (Disney+)

Het is misschien niet een film die we zouden aanraden als je zou vragen: moet ik ervoor naar de bios? Maar de Indiana Jones-films weten wel altijd de avonturier in ons wakker te maken. In deze nieuwe film is Jones bezig met zijn avonturen en archeologische vondsten, terwijl ondertussen de ruimterace gaande is. Het is het jaar 1969 en hij maakt zich zorgen over de strijd tussen de VS en de Sovjets. En dat is waarschijnlijk wel terecht, aangezien er een ex-Nazi is die de wereld wil veroveren.

Onder de Blote Hemel (Amazon Prime Video)

De Nederlandse film Onder de Blote Hemel is een prijswinnaar (Gouden Kalf voor beste regie) en zeker de moeite waard om te kijken. Het vertelt het verhaal over een tienjarig meisje dat met haar verstandelijk beperkte moeder op een natuurcamping woont. Ze leert zichzelf en de wereld om haar heen kennen door vragen te stellen aan haar opa, maar als die enorm ziek wordt, heeft Elvie echt vooral nog haar moeder. En dat is niet makkelijk.

Reacher (Amazon Prime Video)

In het tweede seizoen van Reacher gaat het avontuur over de wat misdadig lijkende Reacher weer verder. In het eerste seizoen zagen we al hoe hij moest gaan bewijzen dat hij onschuldig was, terwijl hij ondertussen een samenzwering moest tegenwerken, en dat ging met een heleboel actie gepaard. Het nieuwe seizoen bevat ook weer flink wat strijd. Ditmaal omdat wat oude militaire vrienden van Reacher ineens het loodje leggen.

Car Masters: Rust to Riches (Netflix)

Het is enorm bevredigend om te zien hoe roestige oude auto’s worden omgetoverd tot een soort gloednieuwe bolides. In het vijfde seizoen van de show gaan de mannen en vrouwen van Gotham Garage weer helemaal los op een aantal geweldige auto’s en trucks. Of nou ja, barrels, die een tweede leven overduidelijk kunnen gebruiken.

Chicken Run: Dawn of the Nugget (Netflix)

De koddige kippen van Chicken Run zijn terug in een nieuwe film. In Dawn of the Nugget zien we hoe de dieren na de ontsnapping van de boerderij een heel vredig leven lijken te hebben, maar dat verstoord wordt door een nieuwe dreiging waarvoor de kippen samen moeten komen om dit probleem het hoofd te bieden. En ironisch genoeg moeten ze daarvoor juist.. inbreken, in plaats van uitbreken.

Barbie (HBO Max)

Het is een van de beste films van het jaar: Barbie. Het is een feministisch verhaal, verpakt in zoveel suikerzoete visuals dat het heerlijk wegkijkt en je bovendien meteen wat bewuster maakt van bepaalde omgangsvormen in de wereld. Het wordt natuurlijk allemaal gigantisch overdreven, want dit is Barbie, maar dat is juist wat deze film zo sterk maakt. Het enige dat we missen is een echt Barbie-paard in deze film, wat je waarschijnlijk wel begrijpt als je deze vermakelijke prent kijkt.

Reacties (0)