YouTube verbetert beeldkwaliteit video’s

07 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-tv

De afgelopen jaren heeft YouTube al heel wat stappen gemaakt in het verbeteren van de beeldkwaliteit van video's, onder meer door de toevoeging van hoge resolutie content en betere codecs voor de compressie van videomateriaal. YouTube neemt nu weer een stap om de beeldkwaliteit te verbeteren. Het wordt namelijk mogelijk om video's met hogere frame rates te bekijken.

Met de resolutie van beeldmateriaal op YouTube zit het al wel goed, maar op het gebied van frame rates vallen nog voordelen te behalen. Google maakt deze week bekend dat dit in de nabije toekomst gedaan zal worden door hogere frame rates te ondersteunen. Zo wordt het mogelijk om video’s met 48 en 60 frames per seconde te uploaden en af te spelen. Tot nu toe is het alleen mogelijk om video’s met maximaal 30 frames per seconde te bekijken.

Het grote voordeel van een hogere frame rate is dat video’s vloeiender weergegeven moeten worden. Daarnaast worden de details in snelle bewegingen beter behouden. Wanneer de hogere frame rate precies ingevoerd zal worden is nog niet bekend maar met onderstaande demovideo laat Google al zien wat de mogelijkheden van 60 frame per seconde zijn.

Overigens gaat YouTube ook over op een nieuwe codec die een betere beeldkwaliteit mogelijk maakt terwijl er minder bandbreedte gebruikt wordt. Deze codec gaat onder de naam VP9 en is vooral interessant voor hoge resolutie content. Simpel gezegd houdt deze verandering in dat je sneller en soepeler kunt streamen met een lagere internet snelheid.

Reacties (0)