Xbox Series X krijgt nieuw dashboardesign: zo ziet de interface eruit

20 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x-dashboard

Microsoft heeft bekendgemaakt hoe het dashboard van de Xbox Series X eruitziet. Het design is grotendeels hetzelfde als op Xbox One. Desondanks zijn er toch kleine verschillen, zoals bijvoorbeeld ronde hoeken. Ook belooft het softwarebedrijf een grote snelheidsverbetering.

Nieuw dashboard voor Xbox Series X

De dashbardupdate komt uiteindelijk ook naar Xbox One, maar op de Xbox Series X moet het systeem vijftig procent sneller aanvoelen. De interface gebruikt namelijk veertig procent minder geheugen op de next gen-console van het bedrijf uit Redmond.

Dankzij de snelheidsverbeteringen merk je straks als eigenaar van een Series X dat de console ongeveer een derde sneller is dan de Xbox One wanneer je van game wisselt. Het thuisscherm laadt dus gewoon veel sneller. Het huidige dashboard voor de Xbox-consoles kan nog wel eens traag aanvoelen, maar dat moet dus verleden tijd zijn wanneer je later dit jaar, in november, een Series X aanschaft.

Daarnaast mag je rekenen op teksten die beter leesbaar zijn, ronde hoeken en geüpdatete animaties voor het Xbox-dashboard. Onderdeel daarvan is de update die nu getest wordt voor de Microsoft Store op de spelcomputer.

Verder is er nog een aanpassing doorgevoerd aangaande gameclips delen. Wanneer je nu een video maakt van iets dat je het spel gebeurde, dan wordt die video meteen naar je smartphone gestuurd. Zo kun je die beelden direct met je vrienden delen.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn. Het volgende overzicht verschijnt dit weekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)