Nieuw design voor digitale Xbox-winkel: dit kun je verwachten

04 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
digitale-xbox-winkel-1

Microsoft heeft een nieuw design voor de digitale Xbox-winkel onthuld. De ervaring moet nu een stuk sneller en overzichtelijker zijn. In een blogpost laat het bedrijf weten dat de ervaring helemaal opnieuw gebouwd is en dat de omgeving ook nog eens veiliger moet zijn.

Nieuw design voor Xbox-winkel

Het nieuwe design verschijnt in de herfst voor eigenaars van Xbox One (en later ook Xbox Series X), maar vanaf 5 augustus kunnen Insiders al aan de slag met de vernieuwde interface. De nieuwe digitale winkel moet ontzettend snel aanvoelen. Microsoft laat weten dat de winkel “twee keer zo snel” reageert dan de huidige versie. Pagina’s kunnen vaak binnen twee seconden – en soms korter – geladen worden. In de onderstaande video van Major Nelson krijg je een goed idee van het nieuwe design. Zo zie je onder meer het zijmenu.

Daarnaast is er veel rekening gehouden met Xbox Game Pass, het belangrijke game-abonnement van Microsoft. Zo zie je nog sneller informatie over de games die je van plan bent om te spelen. Dit design leent zich ook voor het beter uitlichten van deals en sales en maakt het mogelijk verschillende edities van games met elkaar te vergelijken. Ook zijn er meer opties voor ouders en verzorgers en zijn er ook kleinere aanpassingen, zoals de pagina ‘recent bekeken’. Dan kun je ook niet vergeten dat je die ene game nog wilde aanschaffen…

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn. Het volgende overzicht verschijnt deze maand.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)