‘Xbox One en PlayStation 4 worden wellicht goedkoper’

08 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-playstation-4

Het zou zomaar kunnen zijn dat zowel de Xbox One als PlayStation 4 binnenkort wederom van een prijsverlaging worden voorzien, als dat aan de chip-leverancier AMD ligt. Die heeft onlangs namelijk een technologische doorbraak gemaakt.

Worden de Xbox One en PlayStation 4 goedkoper?

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas worden er natuurlijk een hoop nieuwe dingen aangekondigd, maar soms gaan presentaties over bestaande producten, producten die een lange levensduur hebben. Zoals de spelcomputers Xbox One en PlayStation 4, die samen met de Wii U van Nintendo de huidige generatie consoles vormt. Computerchip-fabrikant AMD heeft namelijk een interessante uitspraak gedaan: zowel de One als de PS4 zouden een prijsdaling kunnen genieten, al hebben Sony en Microsoft daar nog niets over bekendgemaakt.

AMD levert de chips voor beide spelcomputers en geeft aan dat er onlangs een technologische doorbraak is gemaakt: de chips kunnen goedkoper geproduceerd worden, zonder dat dit ten koste gaat van de kracht van het apparaat. Helaas heeft het bedrijf geen timeframe vrijgegeven, dus weten we niet wanneer dit zou kunnen gebeuren. We zitten inmiddels in het derde jaar van deze generatie consoles en dat is meestal een moment om goedkopere consoles te introduceren, met dezelfde techniek aan boord. Het kan dus zomaar snel gebeuren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)