Xbox-games zijn binnenkort ook te streamen naar je televisie

25 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-logo

Het is al mogelijk je Xbox-games op mobiele apparaten te spelen via xCloud, maar in de toekomst kun je daar ook je tv voor gebruiken.

Xbox-games streamen naar je tv

Xbox-games streamen naar je eigen televisie is een volgende logische stap. In een interview met The Verge heeft de baas van de game-afdeling binnen Microsoft, Phil Spencer, laten weten dat we binnen nu en een jaar mogelijk een xCloud-app gaan zien die bedoeld is voor televisies.

Eerder was er al het gerucht dat Microsoft mogelijk voornemens is een speciale hdmi-stick uit te brengen die in staat is Xbox-games te streamen naar televisies of monitors. Dat gebeurt dan via de gamestreamingdienst xCloud. In 2021 zouden we dus zelfs een app kunnen verwachten die dat werk op zich neemt, waardoor je dus geen extra hardware zou hoeven kopen. Er is al een app beschikbaar voor Android, maar iOS-gebruikers moeten het zonder doen. In plaats daarvan werkt het bedrijf aan ondersteuning via de Safari-browser van Apple. De games kunnen dan via een webapplicatie gestreamd worden. Dat werk zorgt mogelijk voor een basis die ook gebruikt kan worden voor andere apparaten en browsers, waaronder dus televisies.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft hiermee experimenteert. In 2016 was het bedrijf al voornemens een Xbox uit te brengen die bedoeld was voor streaming, maar die plannen werden destijds geannuleerd. In 2013 liet het bedrijf zelfs Halo 4 op een Windows Phone zien (herinneren we ons Windows Phone nog?); de ideeën hiervoor leven dus al veel langer.

Dat Microsoft nu flink inzet op gamestreaming, betekent niet dat we in de toekomst geen Xbox-consoles meer krijgen. Spencer denkt dat we in de toekomst zelfs hybride hardware kunnen verwachten: je lokale hardware werkt dan samen met cloudhardware. Maar voor we zover zijn moeten gamestreamingdiensten, waar xCloud maar ook Luna en Stadia onder vallen, nog een flinke groei doormaken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)