Xbox Game Pass steeds populairder, heeft nu 3 miljoen abonnees extra

27 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Game Pass

Het game-abonnement Xbox Game Pass blijft aan populariteit winnen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat er nu 18 miljoen abonnees zijn.

Xbox Game Pass wordt ook wel eens omschreven als Netflix voor videogames, terwijl die vergelijking niet helemaal correct is. Je streamt de content namelijk niet, maar downloadt een game naar de harde schijf van één van je Xbox-spelcomputers, zoals de Series X.

Xbox Game Pass legt geen windeieren

Het game-abonnement heeft nu achttien miljoen abonnees. Dat is drie miljoen abonnees meer sinds de laatste keer dat Microsoft de cijfers bekendmaakte. In september stond de teller nog op vijftien miljoen. Destijds steeds het aantal abonnees met vijftig procent. Met het abonnement krijg je toegang tot meer dan honderd games (het aanbod verandert wel continu, soms verdwijnen er games). Daar betaal je 9,99 euro per maand voor. Er is ook een optie beschikbaar waarmee je Xbox Live Gold combineert met Game Pass. Dan zijn de kosten 12,99 euro per maand.

Dit is niet het enige dat Microsoft-ceo Satya Nadella te melden had over de Xbox-afdeling. Het is namelijk ook zo dat Xbox Live momenteel meer dan 100 miljoen actieve gebruikers heeft die maandelijks inloggen. Daarnaast wil de ceo de kans niet onbenut laten en komt het bericht naar buiten dat de lancering van de Xbox Series X en Series S de meest succesvolle Xbox-consolelancering ooit is. Niet eerder werden er zo veel apparaten verkocht in de lanceringsperiode.

Advertentie

De laatste tijd heeft Microsoft ook veel geïnvesteerd in Xbox Game Pass. Zo kun je vaak meedoen met een promotieperiode, waardoor je voor slechts een euro toegang krijgt tot het abonnement. Ook heeft het bedrijf een deal lopen met Disney+ en is het zo dat er onlangs wat gamestudio’s zijn opgekocht. Daardoor kan het aanbod van exclusieve games op het Xbox-platform flink toenemen. Game Pass is te gebruiken op Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X en Windows 10.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)