Xbox Game Pass-abonnees met 50 procent gestegen in 6 maanden

22 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-game-pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het aantal Xbox Game Pass-abonnees binnen zes maanden gestegen is met vijftig procent.

Xbox Game Pass doet het goed

Op dit moment heeft Xbox Game Pass zo’n vijftien miljoen abonnees. De laatste keer dat Microsoft hier iets over bekendmaakte, was in april. Toen waren er al tien miljoen abonnees. Met Game Pass krijg je, voor een vast bedrag per maand, toegang tot net iets meer dan honderd games, die op regelmatige basis omgewisseld worden. Het abonnement op de gamedienst kost 9,99 euro per maand.

Het is niet vreemd dat Xbox Game Pass het zo goed doet de laatste tijd. Microsoft zet namelijk hevig in op het abonnement. Het komt vaak in de spotlight te staan, mede dankzij de games die toegevoegd worden. Zo kun je niet alleen allerlei first-party titels van de studio’s van Microsoft spelen, ook komen er titels van third-party developers bij. Deze dienst voelt meer aan als de toekomst van Xbox dan de next-gen consoles (die vanaf vandaag in de pre-order zijn gegaan).

In de toekomst zal Game Pass waarschijnlijk blijven doorgroeien. Zo werd onlangs bijvoorbeeld de shooter Destiny 2 toegevoegd. Er is veel kritiek op dat spel, maar ondanks dat blijft het een populaire game onder de schietliefhebbers. Daarnaast is Project xCloud opgegaan in Game Pass; die gecombineerde dienst heet Xbox Game Pass Ultimate. Daardoor kun je elke game binnen het abonnement ook streamen naar een Android-smartphone, Windows-pc of Xbox. En laten we ook niet vergeten dat Microsoft maandag bekendmaakte Zenimax Studios over te willen nemen, waar onder meer gameseries als Fallout, Elder Scrolls, Wolfenstein en Doom onder vallen. Dat worden dus allemaal first-party titels, die mogelijk ook naar Game Pass komen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)