Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #4

08 juni 2017 5 Minuten 0 Reacties
playstationvrlogo2

Met deze week een miljoen verkochte VR-headsets voor Sony, eindelijk weer een Star Wars-conventie in Nederland en de interactieve gamingconcepten van Pathé.

Star Wars-conventie in jaarbeurs Utrecht

Op 16 december organiseert de stichting Eco Base een Star Wars-conventie in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht, waarbij de opbrengsten naar een goed doel gaan.

De laatste keer dat er in Nederland een Star Wars-evenement plaatsvond was in 2003, maar eind dit jaar is het dus weer zover. De Jaarbeurs Utrecht wordt dan omgetoverd tot een waar paradijs voor Star Wars-liefhebbers. Er is heel veel merchandise te koop en door middel van signeersessies en Q&A’s krijgen fans de kans om verschillende Star Wars-acteurs te ontmoeten. Er zijn al twee van de aanwezige acteurs aangekondigd; Jeremy Bulloch (Boba Fett in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi) en Tim Rose (Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en het aankomende The Last Jedi).

De opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan Force for Change, een initiatief van Lucasfilm en Disney waarmee Unicef ondersteund wordt. Tevens is er een speciale veiling ten behoeve van Force for Change. Op 16 december draait de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi in de bioscoop en is het ook nog eens veertig jaar geleden dat de allereerste Star Wars-film in Nederland in première ging.

Apple debuteert eerste videocontent

Apple zet zijn eerste stappen op het gebied van videocontent en gaf de eerste aflevering van hun nieuwe serie Planet of the Apps vrij.


De aflevering is momenteel voor iedereen gratis online te bekijken, maar om de volgende afleveringen te kunnen zien, is vervolgens een abonnement op Apple Music nodig. In Planet of the Apps krijgen ondernemers telkens zestig seconden om een idee voor een nieuwe app te pitchen aan een jury van investeerders. Die jury bestaat uit onder anderen Jessica Alba, Will I Am en Gwyneth Paltrow. Planet of the Apps is de eerste serie van Apple Music, maar in augustus komen ze ook nog met Carpool Karaoke, een spin-off van het populaire segment uit de talkshow van James Corden.

Apple Music-baas Jimmy Iovine vindt dat Apple als provider meer moet zijn dan enkel een muziekdienst met een aantal nummers en playlists. “Ik probeer Apple Music onderdeel te maken van de zogeheten populaire cultuur. Van onbekende bands tot videocontent. Er zijn heel veel plannen.” Iovine zou al diverse  plannen voor meer content besproken hebben met producent Brian Grazer (Empire) en regisseur J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens).

Sony verkoopt miljoen VR-headsets

Sony heeft ruim een miljoen Playstation VR-headsets verkocht. Het virtual reality-apparaat debuteerde in oktober van het vorige jaar.

Sony is echter geen marktleider als het gaat om de verkoop van VR-headsets, want Samsung verkocht tot nu toe vijf miljoen VR-brillen. Shawn Layden, president en CEO van Sony Interactive Entertainment America, voorspelt dat de verkoop van de headsets dit jaar nog verder door zal groeien. “Dit jaar zijn er meer PlayStation VR-headsets verkrijgbaar. Vorig jaar was het met de kerst nog moeilijk om eentje in de winkels te vinden.” Ook het aantal verkrijgbare games moet dit jaar toe gaan nemen. Onlangs verscheen de shooter Fairpoint en binnenkort zullen er op de E3-beurs nog meer spellen aangekondigd worden.

Sinds de lancering in oktober werden er wereldwijd 5,25 miljoen games voor de PSVR verkocht. Uit onderzoek blijkt dat consumenten gemiddeld telkens 25 minuten lang spelen. Ook kijkt Sony naar mogelijke non-game content voor hun VR-headsets. Zo kondigde men onlangs aan met Vince Gilligan te werken aan een ‘virtual reality ervaring’ gebaseerd op zijn populaire tv-serie Breaking Bad.

Lees ook onze recensie van de VR-headset van Sony.

Twitch via Amazon ook in Nederland

Streamingsite Twitch heeft zijn eigen Prime-service inmiddels wereldwijd uitgerold, en is nu ook beschikbaar in Nederland en België.

De service is beschikbaar via Amazon, wat wil zeggen dat alleen Nederlandse en Belgische consumenten met een abonnement op Amazon Prime er gebruik van kunnen maken. Daar komen dan wel wat extra kosten bij kijken. De introductieprijs van Twitch is 2,99 euro voor de eerste zes maanden en daarna treedt de reguliere prijs van 5,99 euro per maand in werking.

Gebruikers van Twitch Prime hebben toegang tot onder meer gratis games en virtuele cadeaus. Op 9 juni zijn er bijvoorbeeld speciale items verkrijgbaar voor PlayerUnknown’s Battlegrounds. Daarnaast is het mogelijk om commerciële boodschappen uit te zetten en kan er gebruik gemaakt worden van speciale chat badges en exclusieve emotes.

Interactieve filmgames bij Pathé

Bioscoopketen Pathé kondigde een aantal interactieve gamingconcepten aan, die ze gaan produceren in samenwerking met Livewall.

De concepten zijn bedoeld voor (voor)premières, Pathé Specials en Pathé Events. Het eerste concept heet Pathé Quiz en wordt op 12 juni geïntroduceerd tijdens de Pathé Unlimited Night, voor aanvang van de voorpremière van All Eyez On Me, een biopic over het leven van rapper Tupac Shakur. Bezoekers kunnen dan deelnemen aan een quiz met vragen over de film. Ze krijgen op hun smartphone tien beeldfragmenten te zien, waar telkens een filmgerelateerde vraag aan gekoppeld is.

Verder worden ook de Pathé Fun Module en Pathé Social Wall gelanceerd. De Fun Module werkt eveneens met tien beeldfragmenten, alleen dit keer met meerkeuzevragen. Bij Pathé Social Wall kunnen bezoekers een foto van zichzelf uploaden op social media (Instagram, Twitter, Facebook) met daarbij een bepaalde hashtag, waarna de foto op het witte doek te zien is.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)