PlayStation 4-update voert veranderingen door voor parties en chats

19 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
playstation-store

Sony heeft vorige week een update uitgerold voor de PlayStation 4, die veranderingen doorvoert voor parties en chats op de spelcomputer.

PlayStation 4-update blijkt controversieel

Sinds vorige week kun je de PlayStation 4-systeemupdate 8.0.0 downloaden voor de populaire spelcomputer. Over het algemeen voert Sony belangrijke veranderingen door, maar niet elke verandering hoeft te bevallen, natuurlijk. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk tweestapsverificatie te gebruiken in combinatie met een third-party applicatie, zoals Google Authenticator of Authy. Met tweestapsverificatie zorgt je voor een extra beveiligingslaag voor je online account(s), waardoor mensen met jouw inloggegevens (al dan niet rechtmatig verkregen) niet zonder een extra gegeneerde code kunnen inloggen.

Daarnaast mag je rekenen op nieuwe avatars en versimpelde instellingen voor ouderlijk toezicht. Zo kun je als ouder of verzorger instellen in welke games je kinderen online kunnen chatten. Een kind kan toestemming aan ouders vragen, die daarna verleend kan worden. Ook kan bepaald worden of een kind content kan bekijken die door ander spelers gemaakt is.

Advertentie

Dat zijn allemaal prima veranderingen, maar een andere aanpassing bevalt minder goed: Sony heeft namelijk een poging gedaan om parties en chats samen te voegen op de PlayStation 4, waarschijnlijk ter voorbereiding voor de release van de PlayStation 5. Wanneer je nu een nieuwe party wil beginnen, moet je eerst een nieuwe groep aanmaken. Middels een groepsbericht, voor uitgenodigde vrienden, kun je dan zo’n party beginnen. Helaas betekent dat dan ook dat je voor elke party een nieuwe groep moet aanmaken. Speel je bijvoorbeeld veel met twee vrienden, maar wil je een keer met slechts één van de twee gamen? Dan moet je dus eerst een nieuwe groep aanmaken en een uitnodiging versturen; dat kun je niet in een bestaande chat regelen.

Bovendien zijn er ook wat problemen opgedoken. Gebruikers laten namelijk weten dat hun vriendenlijsten niet goed meer werken. Op PlayStation komt het vaker voor dat een update voor problemen zorgt, maar kort na het ontdekken van die problemen verschijnt vaak wel een patch.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)