The Expanse keert terug voor een zesde seizoen bij Amazon Prime Video

24 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
the-expanse

Amazon heeft laten weten dat de populaire sci-fi-serie The Expanse een zesde en meteen ook laatste seizoen gaat krijgen op Prime Video.

Zesde seizoen The Expanse ook het laatste

Amazon Studios kondigde vandaag het zesde en laatste seizoen van de Amazon Original-serie The Expanse aan. Dat doet het bedrijf nog voordat het vijfde seizoen gelanceerd is op Amazon Prime Video. Leden van die videostreamingdienst kunnen nu de eerste vier seizoen checken; het vijfde seizoen staat vanaf 16 december aanstaande online. Wekelijks verschijnen er dan nieuwe afleveringen. Het seizoen komt op 3 februari 2021 ten einde. De serie is gebaseerd op de best-selling boeken van James S.A. Corey’s.

The Expanse, gelegen in een gekoloniseerd zonnestelsel, heeft een langdurig conflict met de regeringen van de Aarde, Mars en het sterrenstelsel. De bemanning van de Rocinante – een illegaal bewaard gevechtsvliegtuig – stuit op een groot complot en een mysterieuze buitenaardse technologie die de machtsbalans en het lot van de mensheid dreigt te verstoren. De serie is een realistisch sciencefictionavontuur dat de visie op het pad van de mensheid verkent tegen de achtergrond van heel het universum. De origine van de serie is een combinatie van wetenschap en fictie en het is een diepgaand onderzoek naar de meest kritische, en urgente kwesties van vandaag de dag, aldus de makers van de serie.

The Expanse is gebaseerd op de populaire sciencefictionromans van James S.A. Corey, ontwikkeld en gescript door de voor de Academy Award genomineerde schrijvers Mark Fergus en Hawk Ostby. De uitvoerende producenten zijn Naren Shankar, Andrew Kosove, Broderick Johnson, Laura Lancaster, Sharon Hall, Sean Daniel, Jason Brown, Daniel Abraham, Ty Franck en Dan Nowak. Shankar dient ook als showrunner voor alle seizoenen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)