Technics lanceert eigen muziekstreamingdienst

21 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Technics

Het audiomerk Technics komt begin volgend jaar met een eigen muziekstreamingdienst, genaamd Technics Tracks, met hoge audiokwaliteit. Dat moet ook meteen de unique selling point worden van de dienst, die op meerdere platformen te gebruiken zal zijn.

Technics Tracks

In januari 2015 zal het merk Technics met een eigen muziekstreamingdienst op de markt komen, genaamd Technics Tracks. De muziek zal afgespeeld worden in het 24bits flac-formaat. Hoeveel nummers we in dat hogere audioformaat kunnen beluisteren is nog onduidelijk, maar op de website van 7Digital, waar Technics mee samenwerkt, is te lezen dat het tenminste om tienduizenden tracks met samplerate van 192kHz gaat. Ook is er een ‘uitgebreide collectie’ met een 16bits-audioformaat, met samplingfrequentie van 44,1kHz.

De dienst wordt dus in samenwerking met 7Digital gemaakt en samen proberen de bedrijven Tracks als een merk voor high-end-audio te presenteren. En ondanks het feit dat 7Digital in Nederland actief is, weten we niet zeker of Technics Tracks straks ook naar Nederland toe komt. Voorlopig is de dienst alleen aangekondigd voor Duitsland en Engeland. Afgelopen september maakte Panasonic overigens bekend het Technics-merk terug op de markt te willen zetten, maar toen werd er geen woord gerept over Technics Tracks.

Michiko Ogawa, directeur van het project, was degene die de terugkeer bekendmaakte. Ogawa, zelf voormalig audiotechnicus bij het bedrijf, legde uit dat de nieuwe producten zijn gebaseerd op het Technics Definitive Sound-concept. Dit concept bouwt voort op decennia aan ervaring en kennis in audiotechnologie. Het concept steunt op drie belangrijke technische pijlers: Accurate Digital Technology, Noiseless Signal Technology en Emotive Acoustic Technology. In december verwachten we de eerste producten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)