Streamingtips #51 – Rebel Moon, Lawmen en Barbarian

22 december 2023 2 Minuten 0 Reacties
bass reeves

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Lawmen: Bass Reeves (SkyShowtime)

Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal Lawmen: Bass Reeves is een western-vertelling over de man die de eerste zwarte US Marshal werd ten westen van de Mississippi. Je beleeft door de ogen van Reeves de opkomst van slavernij, maar ook hoe hij worstelt met enerzijds zijn rol als wetsdienaar, en anderzijds zijn menselijkheid.

Percy Jackson and the Olympians (Disney+)

Percy Jackson is een geliefde franchise, zeker de filmvariant ervan is zeer bekend. Maar nu is er ook een serie: Percy Jackson and the Olympians. Daarin moet Percy op een gevaarlijke tocht om de bliksemschicht van Zeus terug te halen. Hij komt daarin monsters, goden en meer gespuis tegen, terwijl hij ondertussen moet leren omgaan met het kwijtraken van zijn moeder.

 

Maestro (Netflix)

Bradley Cooper is acteur én regisseur van Maestro, het verhaal over de relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Het leven van dit koppel stond in het teken van kunst en dat is ook in deze film te zien, naast de prachtige liefde tussen de twee, maar ook verdriet dat daar soms bij komt kijken. Een enorm intiem kijkje in het leven van een koppel dat je misschien niet kent, maar zo wel leert kennen.

Rebel Moon: A Child of Fire (Netflix)

Onze eigen Michiel Huisman is te zien in de nieuwe Netflix-film Rebel Moon. Eerlijk is eerlijk, hij wordt wat gemixt ontvangen, maar zeker als je bekend bent met de franchise, dan moet je deze film gezien hebben. Al is het maar om de geweldige Sofia Boutella te bewonderen en natuurlijk wat meer uit te vogelen over wie die mysterieuze vrouw toch is, die zij speelt. Dit is het eerste deel, er volgt een tweede deel in 2024.

Barbarian (Amazon Prime Video)

Barbarian is een horrorfilm zoals je die nog nooit hebt gezien. Het is een horror die ook erg naar thriller neigt, over een vrouw die een Airbnb boekt, maar dan ontdekt dat het huis dubbel is geboekt. Echter is het niet zozeer die andere gast die er slaapt die het probleem vormt, zo blijkt. Reken op heel vreemde situaties, verrassingen en verbazing.

Reacties (0)