Streamingtips #50 – Encanto, The Witcher: Fireplace en Don’t Look Up

24 december 2021 2 Minuten 0 Reacties
Dont Look Up

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

La La Land (Videoland)

La La Land is waarschijnlijk één van de meest romantische films van het laatste decennium. De opbloeiende en toch wat onmogelijk lijkende liefde tussen wannabe actrice Mia (Emma Stone) en de ingewikkelde jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) in semi-musicalvorm is prachtig, maar Hollywood is meedogenloos. Gaat dat wel goed?

The Witcher: Fireplace (Netflix)

Hoewel SBS6 van plan is om tijdens prime time op Eerste Kerstdag een haardvuur uit te zenden, kun je op Netflix een heel scala aan knusse haardvuurtjes vinden. Je kunt je televisie nu zelfs in een digitale openhaard veranderen in de stijl van The Witcher, de populaire Netflix-serie waarvan het tweede seizoen net uit is. 

Don’t Look Up (Netflix)

Hij is pas net uit de bioscoop en zeker nu we daar niet naartoe kunnen, is het fijn dat Don’t Look Up al zo snel zijn opwachting maakt op streamingdiensten. De film is te zien op Netflix en bevat een sterrencast bestaande uit onder andere Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio. Dat Meryl Streep en Cate Blanchett er ook nog inzitten, maakt dit alleen maar nog meer een comedy die je moet zien. Bovendien wordt hij door velen gezien als een van de beste films van 2021, dus Don’t Look Up moet je vooral lezen als: Do Watch!

Being the Ricardos (Amazon Prime Video)

Javier Bardem en Nicole Kidman spelen in deze film de rollen van Lucille Ball en Desi Arnaz tijdens het produceren van I Love Lucy. Beide hebben allebei een heleboel persoonlijke problemen om doorheen te komen en die komen allemaal samen in Being the Ricardos. Hun liefde, hun carrière en hun show worden ingezet in een doldwaze week vol persoonlijke en zakelijke uitdagingen.

Encanto

Een andere film die net uit de bioscoop komt is Encanto. Heel fijn dat die nu al op Disney+ staat, gezien het feit dat veel ouders op zoek zijn naar goed vermaak voor de thuiszijnde kinderen. Deze familiefilm over een Colombiaanse familie die in een magisch huis woont is enorm kleurrijk, positief en mooi gemaakt. Het leert een kind omgaan met magische krachten en de druk dat ze de laatste strohalm is voor de familie alles kwijtraakt. 

Reacties (0)