Streamingtips #5 – Map of Tiny Perfect Things en Soulmates

12 februari 2021 4 Minuten 0 Reacties
map-of-tiny-perfect-things1

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Soulmates (Amazon Prime Video)

Eén van de beste Streamingtips van deze week is Soulmates op Amazon Prime Video. Zielsverwanten worden vijftien jaar in de toekomst geplaatst, wanneer de wetenschap een ontdekking heeft gedaan die het leven van iedereen op de planeet verandert – een test die je ondubbelzinnig vertelt wie je zielsverwant is. Elk van de zes afleveringen bevat een andere cast en een geheel nieuw verhaal rond het ontdekken (of ervoor kiezen niet te ontdekken) van de resultaten van deze nieuwe test en de impact van die resultaten op een groot aantal relaties. De serie bestaat uit zes afleveringen en is geregisseerd door Rob Savage (Britannia), Marco Kreuzpaintner (Beat), Andrea Harkin (The Trial Of Christine Keeler) en geschreven door Will Bridges (Strangers Things, Black Mirror) en Brett Goldstein.

Flora en de Fantastische Eekhoorn (Disney+)

Deze week verschijnt er een film op Disney+ die je met heel het gezin kunt kijken: Flora en de Fantastische Eekhoorn. De film is gebaseerd op een kinderboek uit 2013, geschreven door Kate DiCamillo. In de film speelt Matilda Lawler het personage Flora. Ze is helemaal gek op comics en kan zich in die wereld verliezen. Ondertussen zijn ook haar ouders uit elkaar gegaan; dat doet wat met een kind. Gelukkig ontmoet ze een eekhoorn die superkrachten lijkt te bezitten. Samen gaan ze op avontuur, dat nog wel eens een behoorlijke impact kan hebben op het jonge leven van Flora.

Homeland (Netflix)

Vanaf nu staat ook het achtste seizoen van Homeland op Netflix. Om spoilers te voorkomen, bespreken we het begin van het eerste seizoen alleen. De serie Homeland begint met een strakke inleiding dat uiteindelijk uitloopt tot een spannende jacht. In de serie maken we kennis met Carrie Mathison en Nicolas Brody. Brody is een marinier die acht jaar lang krijgsgevangene was in Irak. Wanneer hij eindelijk wordt gered, wordt hij ook als een held onthaald. Ondertussen is er één CIA-agente die het verhaal niet helemaal vertrouwt. Ook zij zat een tijd lang in Irak en heeft destijds een tip gekregen over een overloper. En zij is ervan overtuigd dat Brody die overloper is.

Map of Tiny Perfect Things (Amazon Prime Video)

Gebaseerd op de korte film van Levv Grosman, vertelt Map Of Tiny Perfect Things het verhaal van de snelle tiener Mark, die naar volle tevredenheid iedere dag in dezelfde tijdcirkel leeft. Zijn leven staat op zijn kop als hij een meisje ontmoet dat ook vastzit in dezelfde tijdlus. Mark en Margaret vormen een magnetisch partnerschap en gaan op zoek naar alle kleine dingen die dat op een dag perfect maken. Wat volgt is een liefdesverhaal met een fantastische draai, als de twee worstelen om uit te vinden hoe aan hun nooit eindigende dag kunnen ontsnappen.

News of the World (Netflix)

Tom Hanks speelt in de film News of the World Captain Jefferson Kyle Kidd. Het verhaal speelt zich vijf jaar na het einde van de Amerikaanse burgeroorlog af. Als veteraan reist hij nu over de wereld om het nieuws over presidenten, koninginnen, vetes, catastrofes en avonturen te delen. Op een gegeven moment komt hij een tienjarig meisje tegen, dat zes jaar geleden ontvoerd en opgevoed is als lid van de Kiowa-stam in Texas. Het meisje Johanna hoort eigenlijk thuis bij haar oom en tante en Kidd neemt de taak op zich haar daar te brengen. Met recht één van onze Streamingtips.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)