Streamingtips #49 – Gomorra, De Grote Slijmfilm en Sr.

02 december 2022 2 Minuten 0 Reacties
Gomorra

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

De Grote Slijmfilm (Amazon Prime Video)

Zijn het goede films? Nee. Doen ze het heel goed bij de kinderen? Ja. Op Amazon Prime Video kun je nu genieten van de drie films die deze franchise inmiddels rijk is: De Grote Slijmfilm, De Nog Grotere Slijmfilm en De Allergrootste Slijmfilm (die pas net uit de bioscoop is). Voor je gaat kijken niet vergeten een potje slijm te kopen (of zelf te maken).

For Life (Disney+)

Het bijzondere verhaal, helaas waargebeurd, van Isaac Wright Jr is vaak verteld, maar in For Life wordt het nog uitgebreider in kaart gebracht. De jonge man die onterecht werd veroordeeld en zijn verdediging zelf wilde doen en vervolgens achter de tralies een erkend advocaat werd. Hij groeide uit tot een superheld en dat is te zien in deze indringende serie.

Apocalypse Now (Videoland)

Het is een iconische film over een van de vele oorlogen die nooit had mogen plaatsvinden. Deze veel gequote film draait om Willard, een kapitein die naar Cambodja moet gaan om een kolonel te liquideren. Willard denkt een duidelijk doel te hebben, maar hij blijkt gaandeweg toch gevoelig voor de gevechten en voor de bizarre wereld waarin hij zich begeeft. Een iconische film die je gezien moet hebben.

Gomorra (HBO Max)

Gomorra is niet alleen op HBO Max te zien, maar samen met Netflix zijn wel de meeste seizoenen op deze streamingdienst te zien. De vijf seizoenen over de Napolitaanse misdadigers van de Camorra zijn rauw en erg populair. Het maffia-achtige leven werd geweldig vertolkt in het boek van Robert Saviano, maar de seriemakers doen dit boek ook zeker eer aan. De serie is inmiddels tot zijn einde, dus je kunt het in één keer achter elakar volledig bingen.

Sr. (Netflix)

Een bijzonder goede documentaire verschijnt op de valreep van 2022 nog even op Netflix. Het is een optekening van Robert Downey Sr, de vader van Iron Man-acteur Robert Downey Jr. Ook een man uit de filmwereld, maar dan vooral als regisseur. Rebelse regisseur zelfs, zo leren we in het veelgeprezen Sr.

Reacties (0)