Streamingtips #43 – The Peripheral, The Simpsons en Disconnect

21 oktober 2022 2 Minuten 0 Reacties
The Peripheral

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Simpsons (Disney+)

Seizoen 33 (!) van The Simpsons is nu te zien op Disney+. Misschien associeer je de gele personages van Matt Groening niet direct met Disney, maar dat komt omdat Disney enkele jaren geleden Fox heeft gekocht en daardoor toegang heeft tot de content. Nu kun je het 33ste seizoen van deze langstlopende animatieserie uit Amerika kijken en die belooft weer op heerlijke wijze de echte wereld op de hak te nemen.

Somebody Feed Phil (Netflix)

Hij lijkt enorm onnozel, maar hij stelt stiekem wel precies de vragen die je als kijker ook hebt. In Somebody Feed Phil, waarvan nu weer een heel nieuw seizoen online is verschenen, gaan we mee op reis met Philip Rosenthal. Reizen, maar vooral eten. En: cultuur. Het is een erg mooie serie die al vele jaren enorm grote aanhang kent op Netflix.

André Hazes (Videoland)

Het is waarschijnlijk de meest besproken release op een streamingdienst van de week: de documentairereeks van André Hazes. Hij vertelt onder andere over de problemen waar hij tegenaan loopt in zijn leven. Juicekanalen smullen ervan, maar stiekem ook heel veel mensen thuis. Daarom noemen we hem toch even: het volledige eerste seizoen van ‘André Hazes’ staat nu op Videoland.

Disconnect (HBO Max)

Disconnect is een film waarin verschillende verhalen over geen contact hebben samenkomen. Geen contact hebben in een wereld waarin we juist constant in contact staan en altijd een smartphone bij ons hebben, hoe werkt dat? En welke rol speelt het internet hierin? Een enorm indringende film die op dit moment hoge ogen gooit bij recensenten. Hij zet je sowieso aan het denken over je eigen relatie met je smartphone en het internet.

The Peripheral (Amazon Prime Video)

De makers van Westworld hebben een nieuwe serie uitgebracht, namelijk The Peripheral. Het draait om een vrouw die in een 3D-printwinkel werkt en VR-spellen voor rijke mensen speelt. Wanneer ze op een avond in een VR-wereld terechtkomt met toekomstig Londen, blijkt dat het helemaal geen virtuele wereld is. Wat het wel is en welke rol de jonge vrouw hierin kan spelen, wordt langzaam maar zeker uitgevouwen in The Peripheral.

Reacties (0)