Streamingtips #4 – News of the World, Bliss en de Grote Bram Krikke Show

05 februari 2021 3 Minuten 0 Reacties
Streamingtips4

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Simpsons Seizoen 31

Het is de langstlopende animatieserie én de langstlopende sitcom allertijden. The Simpsons gaat inmiddels al 31 seizoenen mee en dat allernieuwste seizoen kun je vanaf deze week bekijken op Disney+. Het bijzondere is dat er in die 31 seizoenen eigenlijk weinig is gebeurd in de basis van de gele figuren: ze wonen altijd in Springfield, Marge is altijd een ubermoeder en Homer werkt elke dag op een kernreactor. De kids proberen zichzelf te redden, maar ook de bemoeienis van hun moeder te omzeilen. In dit 31ste seizoen moet de cast helaas afscheid nemen van de in 2019 overleden Russi Taylor, die al sinds het eerste seizoen de stemmen van Martin Prince, Sherri en Terri en Üter Zörker inspreekt. Dit seizoen bevat gastrollen van onder andere Jason Momoa, Steve Ballmer en Dr. Drew Pinsky.

De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke

Bram Krikke is een beetje een vreemde vogel en daar heeft hij inmiddels een heel imperium omheen gebouwd. Hij is niet alleen radio-DJ, hij maakt muziek, vlogs en nu voor Videoland een docuserie in aanloop naar de landelijke verkiezingen. Met zijn grappige manier van interviewen probeert hij een reactie uit te lokken bij de politici en daarbij maakt hij veelvuldig gebruik van bekende Nederlanders.

Bliss

Nu Valentijnsdag eraan komt heeft Amazon besloten een romantische sciencefiction-film te maken. Acteurs als Owen Wilson, Salma Hayek en Madeline Zima zijn in deze film te zien. Greg (Wilson) z’n leven staat op zijn kop nadat hij wordt ontslagen en gaat scheiden. Als hij Isabel (Hayek) ontmoet, dan weet hij niet of hij helemaal kan vertrouwen. Ze denkt namelijk dat de hele wereld maar een computersimulatie is. In deze film zoekt hij uit wat hier nu echt waar van is. Deze week op Amazon Prime Video.

News of the World

Tom Hanks is terug in een film met Helena Zengel en Elizabeth Marvel. Hij speelt Captain Jefferson Kyle Kidd die vijf jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog het nieuws verspreidt. In Texas komt hij een 10-jarig meisje tegen die hij meeneemt om naar tante en oom te brengen. Kortom, een film met een hoog True Grit-gehalte en een heerlijke westernsfeer vol prachtige plaatjes van het Amerikaanse landschap. Deze week nieuw op Netflix.

Strip Down, Rise Up

Pole fitness wordt het genoemd, maar voor sommige mensen is het niet voor het sporten, maar puur een tool om ze te helpen geld verdienen in een stripclub. In de documentaire Strip Down, Rise Up komen meerdere vrouwen aan bod die allemaal paaldansen gebruiken om op hun eigen manier met hun problemen om te gaan. Een mooie optekening door regisseur Michèle Ohayon en met recht één van de Streamingtips deze week.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)