Streamingtips #37 – Elizabeth Windsor, Pinocchio en Rick & Morty

09 september 2022 3 Minuten 0 Reacties
Pinocchio

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Elizabeth Windsor (Amazon Prime Video)

De timing van Amazon Prime Video om de documentaire Elizabeth Windsor op de streamingdienst te zetten lijkt perfect, in een situatie die helaas droevig is afgelopen. Gisteren heeft de wereld afscheid genomen van een van de langst regerende koninginnen ooit: Elizabeth. In deze documentaire leer je meer over haar leven, haar plicht en haar familie.

Cobra Kai (Netflix)

Cobra Kai was origineel een YouTube-serie, maar sinds Netflix het heeft overgenomen gaat de serie heerlijk verder op die streamingdienst. Nu met alweer het vijfde seizoen, waarin we nog steeds leven volgens de regels van Mr. Miyagi en nog steeds regelmatig een robbertje vechten. In deze comedydrama zien we hoe het verder gaat na het All-Valley-toernooi, wanneer Johnny naar Mexico afreist om Miquel en Robby te vinden.

A Quiet Place (Netflix)

Het horror/thriller-genre wordt niet vaak voorzien van een originele, nieuwe film, maar A Quiet Place is dat zeker wel. Juist omdat de overlevenden in deze film moeten opletten dat ze geen geluid maken, is dit een film om vooral op het puntje van je stoel te bekijken (en zonder krakende chips). Met overtuigend acteerwerk van Emily Blunt en John Krasinski is dit een spannende film die zeker de moeite waard is om te kijken. 

Rick and Morty (HBO Max)

Je houdt ervan of je haat het: de avonturen van Rick and Morty. Rick is een wetenschapper die nogal gestoord is, Morty is zijn kleinzoon die altijd graag met hem op avontuur gaat. Deze serie weet zich niet alleen in humor te onderscheiden, maar ook in animatiestijl. Inmiddels is de immens populaire cartoon alweer aan zijn zesde seizoen toe en dat kun je nu bekijken op HBO Max.

Signal (Amazon Prime Video)

Signal is een Zuid-Koreaanse televisieserie die al bestond voordat Zuid-Koreaanse producties zoals Parasite en Squid Game populair waren. Signal draait om twee detectives die in het nu zaken op te lossen van vroeger. Dat doen ze echter niet op een gebruikelijke manier, maar door met een walkietalkie te spreken met een detective uit het verleden.

Pinocchio (Disney+)

Er is een duistere Pinocchio-verfilming in de maak van Guillermo del Toro, maar dat is niet dit exemplaar. Deze live-action-variant van Pinocchio heeft een vriendelijke Tom Hanks als Gepetto en vertelt verder het sprookje na zoals dat hoort te gaan. Alleen weer even wat anders qua beeld dan de originele tekenfilm van Disney.

Reacties (0)