Streamingtips #26 – The Witcher, Hijack en Zitten en Zwijgen

30 juni 2023 2 Minuten 0 Reacties
Witcher

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Hijack (Apple TV+)

Als vlucht KA29 wordt gekaapt onderweg van Dubai naar Londen, dan doet een passagier er alles aan om zijn medereizigers te redden. Hij is zakenonderhandelaar, maar blijkt ook een soort superheld, al houdt hij er wel bijzondere methoden op na om bij zijn doel te komen. Hijack is met in de hoofdrol de zeer populaire acteur Idris Alba.

Zitten en Zwijgen (Videoland)

Jessica Villerius heeft vaker indringende documentaires gemaakt en daarin is Zitten en Zwijgen geen uitzondering. De docu draait om vrouwen in de Nederlandse gevangenis die met allerlei vormen van misbruik te maken hebben gekregen en nog steeds krijgen. Denk aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesterijen, intimidatie en zelfs het onthouden van degelijke medische zorg. Een heftige documentaire over de rauwere randjes van het leven.

Secret Chef (Disney+)

Netflix heeft een reeks zeer succesvolle kookshows en Disney+ heeft er ook steeds meer. Secret Chef is een nieuwe, waarin koks elkaars gerechten anoniem proeven en uiteraard elke aflevering iemand afvalt. Altijd leuk om nieuwe dingen te leren voor je eigen kookkunsten en bovendien om te kijken naar heerlijk eten. En dat drama dat er toch altijd bij komt kijken in de keuken, doet het ook al jaren goed op televisie. Trek gegarandeerd.

Home Improvement (Disney+)

Of je het nou kijkt voor de flauwe grappen van Tim Allen of toch liever die gekke buurman waarvan je nooit zijn hele gezicht ziet: op Disney+ kun je nu de hele reeks Home Improvement kijken: een typisch Amerikaanse sitcom die liep van 1991 tot 1999 over een klusprogramma en vooral de presentator daarvan, die de broek thuis toch een stuk minder aan heeft dan hij zou willen.

The Witcher (Netflix)

The reeks van The Witcher is niet alleen geweldig qua boeken en games, maar ook op Netflix. Het gaat alweer zijn derde seizoen in en hierin schijnen we afscheid te nemen van Henry Cavill in de hoofdrol van Geralt of Rivia, oftewel: The Witcher. Het is een beetje fantasy, een beetje humor en een beetje actie en dat alles bij elkaar maakt dit een heerlijke smeltpot voor mensen die graag naar niet-bestaande werelden reizen.

Reacties (0)