Streamingtips #25 – Iron Chef, Mrs Marvel, The Boys en Chappie

17 juni 2022 3 Minuten 0 Reacties
The Boys

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Iron Chef: Quest for an Iron Legend (Netflix)

Netflix mag momenteel dan hoge ogen gooien met Stranger Things, het is ook goed in het maken van heerlijke shows om achter elkaar te bingen. Letterlijk en figuurlijk, want in Iron Chef: Quest for an Iron Legend gaan bekende chefs tot het uiterste om beter te koken dan de challenger chefs. Reken op stress, culinaire heerlijkheden en een heleboel show in deze nieuwe kookshow op Netflix.

 

You Don’t Know Me (Netflix)

Het is duidelijk als we kijken naar het bewijsmateriaal: hij is hartstikke schuldig. Tot deze verdachte begint te vertellen over de affaire die hij had met een mysterieuze vrouw. You Don’t Know Me is een nieuwe serie op Netflix met hoofdrollen voor Samuel Adewunmi, Sophie Wilde en Bukky Bakray. Deze zal je waarschijnlijk wel even bijblijven, vooral als je van rechtbankverhalen houdt.

 

The Boys (Amazon Prime Video)

Hoewel we alweer bij de vijfde aflevering van seizoen 3 van The Boys zijn beland, moeten we deze serie toch echt vermelden. Het zijn superhelden, het zijn antihelden en in deze nogal duistere en tegelijkertijd enorm vrije serie zien we alles van ze. Dit is geen Marvel, dit is van een heel ander kaliber en dat is mede wat deze reeks zo fantastisch maakt. Niet alleen de superhelden lopen uit de pas, de hele serie doet vrolijk mee.

 

Mrs. Marvel (Disney+)

Kamala Khan (gespeeld door Iman Vellani) is een Amerikaanse moslima die opgroeit in Jersey City. Ze houdt van games, ze houdt van superhelden en ze heeft een enorm grote verbeeldingskracht. Het maakt haar niet zo populair, maar als ze echte superheldenkrachten heeft, dan verandert dat haar leven voor altijd. 

Spider-Man (Disney+)

De Spider-Man-films staan op Disney+ (al zijn ze de afgelopen tijd ook op meer streamingdiensten verschenen). Je kunt dus volop genieten van de avonturen van Peter Parker en zijn liefje Mary Jane. Maar vooral de grote verantwoordelijkheid die hij draagt, de dilemma’s die schurken hem voor de voeten gooien en die webshooters die al dan niet werken. Een heerlijke superheldenfilmreeks. 

 

Chappie (HBO Max)

Chappie staat niet al te hoog aangeschreven, maar dat is niet helemaal terecht. De setting die in deze film wordt gecreëerd is fantastisch, een soort dystopische wereld waarin de misdaad dankzij robots kan worden bestreden. Als een robot wordt gestolen en wordt geherprogrammeerd, dan ontstaat Chappie, een zelfdenkende robot met gevoelens. Echter vinden robots met gevoelens het toch niet zo tof om vervolgens weer te worden gekidnapt. 

TAFKAL Live

De Lama’s was een iconisch programma en in The Artists Formerly Known As Lama’s gaan de mannen het podium weer op. Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en Patrick Lodiers improviseren er weer op los. Ze toeren sinds maart 2022 en op Videoland zie je vanaf deze week hun speelkwartier in Den Haag.

Reacties (0)