Streamingtips #24 – Black Mirror, Our Planet en Chevalier

16 juni 2023 3 Minuten 0 Reacties
Black Mirror

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Black Mirror (Netflix)

Het is een van de redacties favoriete series, wat natuurlijk ook niet anders kan gezien het onderwerp: Black Mirror wordt regelmatig op techsites genoemd, omdat er net als in Star Trek allemaal hypermoderne technologie voorbij komt waarvan je denkt: oh jee, bestaat dit echt? Het is dystopisch, onaangenaam en het schiet eigenlijk altijd raak. Goed om aan het denken te worden gezet over de rol die technologie in ons leven speelt, al vinden die discussies door AI-bots gelukkig al meer plaats dan ooit tevoren.

Our Planet (Netflix)

Our Planet moet je gewoon kijken. Je kunt er van alles over zeggen, maar als er iets overweldigend is over onze aarde en de flora en fauna die erop leeft, dan is het Our Planet wel (en natuurlijk Earth). Our Planet gaat deze week op Netflix zijn tweede seizoen in en de levende legende David Attenborough is weer van de partij om je alles over die planeet bij te brengen. In de hoop dat we er met zijn allen iets beter mee omgaan.

Chevalier (Disney+)

Deze indringende optekening van het leven van Chevalier de Saint-George is er eentje die je gezien moet hebben. Chevalier was een buitenechtelijke zoon van een Afrikaanse tot slaaf gemaakte en Franse plantage-eigenaar. Hij was een geweldige componist én schermer, maar we kennen hem vooral als een man die ruzie maakte met Marie Antoinette en zijn verhouding met een Franse edele.

The Goonies (HBO Max)

Deze week ook ruimte voor een klassieker, want The Goonies komt uit het jaar 1985 en was destijds -en eigenlijk nog steeds- een gigahit. Dit bijzondere verhaal over wat jochies die op avontuur gaan spreekt enorm tot de verbeelding, al is het maar omdat het om piraten gaat. Met onder andere Corey Feldman, Sean Astin en Josh Brolin.

The Grand Tour (Amazon Prime Video)

Het is een beetje raar gegaan met de mannen van Top Gear, maar hoe ver hun nieuwe programma’s ook uit elkaar liggen (met programma’s over een onbewoond eiland, een boerderij en een koken), ze komen toch steeds weer samen. Niet meer als Top Gear, maar wel als een goede tweede in de Grand Tour. De nieuwe aflevering staat er nu op en die heet Eurocrash. Ja, de mannen zijn nu wat dichterbij ons, want ze gaan door Centraal-Europa rijden in vreemde auto’s. Denk aan Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

Reacties (0)