Streamingtips #17 – The Batman, It’s Always Sunny in Philadelphia en The Dropout

22 april 2022 3 Minuten 0 Reacties
The Dropout

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

It’s Always Sunny In Philadelphia (Disney+)

Het wordt gezien als een de beste sitcoms van de laatste tijd: It’s Always Sunny In Philadelphia. De serie is nog in volle gang, maar de eerste 14 (!) seizoenen zijn deze week allemaal in een keer op Disney+ verschenen. Het is een serie met een hart, met humor en met heel vreemde opvattingen, die draait om vier vrienden die een Ierse pub bestieren in Philadelphia. Met onder andere Charlie Day (Horrible Bosses), Danny DeVito (Matilda) en Mary Elizabeth Ellis (Licorice Pizza).

The Dropout (Disney+)

Er is eerder al een documentairefilm gemaakt over dit verhaal, maar in The Dropout kan door de serie-opbouw wat uitgebreider belichten hoe het bijzondere verhaal over de “uitvinding van de eeuw” Theranos tot stand is gekomen en de belangrijke rol die topvrouw Elizabeth Holmes hierin speelde. Het was een revolutie in de gezondheidszorg en één van de meest veelbelovende techbedrijven ter wereld. Maar inmiddels wacht Holmes af of ze al dan niet de gevangenis in moet. Een bizar verhaal dat wordt opgetekend door Amanda Seyfried (Mamma Mia). 

Better Call Saul (Netflix)

Hij is een van de gekste personages uit Breaking Bad: Saul Goodman, maar hij weet er wel wat van te maken. In Better Call Saul maken we mee hoe deze advocaat in het wereldje terecht kwam en hoe hij zo groeide naar de rol die hij speelde in Breaking Bad. Better Call Saul heeft een heel fijn, uniek sfeertje en barst van de goede acteurs die het ene na het andere typetje op fantastische wijze spelen. Met natuurlijk de hoofdrol voor Nobody-acteur Bob Odenkirk. De serie is alweer toe aan zijn zesde seizoen en dat wordt nu per aflevering op Netflix gezet.

The Batman (HBO Max)

Hij is nog niet eens helemaal uit de bioscoop of hij staat al op HBO Max: de Warner Bros-film The Batman. Hierin speelt Robert Pattinson (Tenet) de rol van de capedragende kruisvaarder uit de bekende DC Comics. Hij komt in de beruchte stad Gotham in aanraking met onder andere Catwoman (Zoë Kravitz uit Big Little Lies) en de Penguin (Colin Farrell uit Ondine) en hij helpt de politie met het oplossen van moordzaken, al zijn lang niet alle agenten daar even happig op. Aan de andere kant is het wel Gotham, een stad waarin corruptie en bedrog hoogtij vieren en waar Batman nog maar moet zien hoe hij zijn rol daarin ziet. Een sterke film waarin deze bekende comic weer meer verdieping krijgt.

Gigolo (Videoland)

Videoland houdt ervan om documentaires te maken die op het randje zijn of in ieder geval proberen bepaalde onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Gigolo is overduidelijk zo’n documentaire, want hierin wordt meer verteld over Gigolo’s. Jesse Bleekemolen volgt in deze docu drie gigilo’s (mannen die gezelschap bieden in ruil voor geld). Deze highclass escorts hebben daarnaast een fulltime baan en maken het als bijbaan vrouwen naar de zin. In de documentaire proberen de makers de vooroordelen over het vak uit de weg te ruimen en mensen te informeren over wat het precies inhoudt.

Reacties (0)