Streamingtips #11 – Ted Lasso, The Outfit en Extrapolations

17 maart 2023 3 Minuten 0 Reacties
Extrapolations

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Ted Lasso (AppleTV+)

Vraag iemand naar zijn favoriete productie op AppleTV en de kans is heel groot dat Ted Lasso voorbij komt. Hoewel de naam klinkt alsof het een cowboyverhaal is, is dat niet het geval. Tenminste, niet qua setting. Wel moet Ted flink pionieren: als American footballcoach wordt hij namelijk op een Engels voetbalteam gezet. Een heel andere sport, en dan ook nog een werkgever die eigenlijk wil dat je faalt. Het wordt de beste man niet makkelijk gemaakt, maar in dit derde seizoen is hij gelukkig al wat beter op stoom met zijn team. Welk probleem wordt hem ditmaal voor de voeten gegooid?

Shadow and Bone (Netflix)

Netflix verwelkomt deze week het tweede seizoen van Shadow and Bone. In deze serie is de wereld nog meer verdeeld dan nu en moet de jonge Alina haar koninkrijk weer samen brengen. Daar is ze zeer geschikt voor, omdat ze speciale krachten heeft. Maar, zoals we hebben geleerd in Spider-Man: ‘with great power comes great responsibility’, en dan moet je die krachten wel goed kunnen beheersen. In Shadow of Bone hebben we al gezien hoe dat Alina vergaat, maar in het tweede seizoen staat haar alweer allerlei nieuwe ellende te wachten. Vooral in de vorm van Generaal Kirigan.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman (Disney+)

De bekendste band uit Dublin is U2. Bono en The Edge hebben een ijzersterke vriendschap opgebouwd en in deze docu gaan de twee samen met David Letterman terug door het verleden van de mannen. Hoe hebben ze elkaar leren kennen, hoe vormde de muziek zich, hoe zat het met wat er in de achtergrond allemaal speelde in Ierland? Ook als je niet zo dol bent op U2 is deze show stiekem toch de moeite wel waard.

Extrapolations (AppleTV+)

Een dijk van een cast die samen in een wereld leven die aanzienlijk verder is dan onze wereld nu. Maar ook, die nog steeds te stellen heeft met wat wij momenteel met de aarde doen. Het is een soort huidige wereld on steroids en we worden er stap voor stap in meegenomen in Extrapolations, waarin elke keer weer andere verhalen over de veranderingen op onze aarde worden voorgeschoteld, met onder andere acteurs als Eiza González, Tobey Maguire en Marion Cotillard. Pas wel op, want deze indringende serie gaat je niet in de koude kleren zitten en kan erg lang in je brein blijven hangen. Maar dat is ook precies het doel van Extrapolations.

The Outfit (SkyShowtime)

Hij startte zijn kleermakersatelier ooit in Londen, maar als hij in Chicago terechtkomt, dan verandert zijn klantenbestand wel enorm. Veel extremer dan een gangsterfamilie om te dienen wordt het waarschijnlijk niet, maar dat is wel waar Leonard mee te maken krijgt. Reken op de nodige misdaad, actie en een vleugje drama, met Mark Rylance, Zoey Deutch en Johnny Flynn. En dat alles in een prachtig gestijlde setting.

Reacties (0)