“Spotify wil functies voor gratis gebruikers uitbreiden”

10 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Spotify zou volgens de laatste geruchten een nieuwe functie testen die gratis gebruikers toch toelaat om on-demand naar muziek te luisteren.

Spotify breidt gratis on-demand aanbod uit

Website The Verge meldt dat het van betrouwbare bronnen heeft vernomen dat Spotify de mogelijkheden voor gratis gebruikers wil uitbreiden. Wie nu Spotify op een mobiel toestel gebruikt kan geen nummers kiezen maar enkel “shuffle” gebruiken in afspeellijsten, er staat ook een limiet op hoe vaak je naar één nummer kan luisteren.

De nieuwe functie, “Jump”, zou gratis gebruikers toelaten om in beperkte mate toch on-demand naar muziek te luisteren. In sommige playlists zou dat onder meer ondersteund worden. Volgens de geruchten zou deze nieuwe functie in de komende weken worden uitgerold.

Heel wat platenmaatschappijen zouden echter roet in het eten gooien voor de streamingdienst. Het aanbieden van meer gratis functies kan Spotify helpen om de voordelen van zijn dienst te verkopen. Analisten beweren echter dat platenmaatschappijen niet te vinden zijn voor het gratis on-demand aanbieden van muziek, ook al is dat slechts beperkt en met reclame.

Het is dus nog even afwachten tot deze nieuwe functie er komt, en of hij er wel komt. De vooruitgang zal ook afhankelijk zijn van hoe de onderhandelingen met platenmaatschappijen verlopen.

Reacties (0)