Spotify wil leden van familieabonnement controleren

16 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Spotify wil de locatie van leden van een familieabonnement controleren, om te achterhalen of het abonnement niet misbruikt wordt. Deze service is namelijk alleen bedoeld voor mensen die onderdeel zijn van hetzelfde gezin en op hetzelfde adres wonen.

Spotify wil locatie leden gezinsabonnement weten

Muziekstreamingdienst Spotify gaat een groot deel van zijn gebruikers om locatiegegevens vragen. In de gebruikersvoorwaarden staat beschreven dat het bedrijf die locatie nodig heeft om te kunnen achterhalen of mensen geen misbruik maken van het familieabonnement. Met deze service is het voor in totaal zes mensen van hetzelfde gezin, die op hetzelfde adres wonen, mogelijk een abonnement af te sluiten voor 14,99 euro per maand. De dienst kan nu dus aan gebruikers vragen om bewijs aan te leveren van hun woonlocatie.

Spotify probeerde dit al eerder door gebruikers, in een proef, exacte gps-coördinaten te laten delen. De test werd snel stopgezet vanwege terechte privacyzorgen. Nu komt het bedrijf dus met een minder opdringerige maatregel, aangezien dit abonnement toch echt alleen bedoeld is voor gezinsleden die in hetzelfde huis wonen. Gebruikers moeten via Google Maps hun adres bevestigen en in de toekomst kan nogmaals om een bevestiging gevraagd worden. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe vaak de dienst gebruikers hierom gaat vragen.

Ook is het nog niet helemaal duidelijk wat Spotify van plan is met die informatie te doen. Mocht iemand ergens niet wonen, wordt het account dan in z’n geheel stopgezet? In de voorwaarden staat in elk geval beschreven dat het kan gebeuren. Met deze stap hoopt de muziekstreamingdienst waarschijnlijk meer geld te verdienen aan mensen die nu 2,5 euro per maand betalen. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat mensen dit niet pikken en het dus niet van plan zijn, waardoor de dienst ook gebruikers kan verliezen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)