Spotify werkt aan karaokemodus, groepssessies, offline luisteren en meer

08 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
spotify-logo-new

Achter de schermen werkt Spotify aan nieuwe functies voor de apps, waaronder een karaokemodus, groepssessies en offline luisteren voor gratis gebruikers.

Nieuwe functies voor Spotify

De aankomende functies zijn niet aangekondigd door Spotify, maar door engineer Jane Wong. Wong brengt wel vaker nieuws over nieuwe functies voor apps naar buiten voordat bedrijven dat zelf doen en heel vaak heeft ze het bij het juiste eind. Zo meldt ze onder meer dat er een karaokemodus aan komt. Je ziet dan de lyrics van de nummers in beeld staan en kunt meezingen als je dat wil. Je kunt zelfs het volume aanpassen tijdens het luisteren, mocht je jezelf niet willen horen.

Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met groepssessies. Het gaat dan om groepen mensen die op hetzelfde wifinetwerk zitten met hun smartphones of laptops, die verbonden zijn met bijvoorbeeld een slimme speaker. Iedereen kan dan invloed uitoefenen op de afspeellijst.

Ook wordt Car Mode van Spotify behandeld door Wong. Zo komt er een nieuw thuisscherm voor de interface in de auto, met een grotere afbeelding van de artwork en een navigatiebalk die opnieuw ontworpen is. Bovenaan staat er ook een banner die melding maakt van het feit dat wanneer ze tegen de Google Assistent praten, ze de audio kunnen bedienen. Zo kun je dus volledig blijven letten op het verkeer. Mocht je toch onverhoopt iets met de knoppen moeten regelen: die zijn straks groter en ronder, waardoor je er dus gemakkelijker op kunt tappen.

Wong laat tevens weten dat gratis gebruikers van Spotify mogen rekenen op offline luisteren, maar slechts dertig minuten per dag. Ook wordt er gesproken over een Auto-refresh-functie: de afspeellijst in kwestie wordt dan automatisch voorzien van nieuwe nummers, terwijl de oude toevoegingen behouden blijven.

Podcasts mogen eveneens op een update rekenen. Zo komt er een Your Episodes-sectie waarin je je opgeslagen podcasts kunt beluisteren. Ook is er een nieuwe animatie voor wanneer je een nummer leuk vindt. Wanneer Spotify deze veranderingen echter allemaal doorvoert, is niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ludo Lauwereyssens

Ludo Lauwereyssens
08 september 2020 om 20:38

Ik vind de catalogus van spotify zeer goed, maar wanneer brengen ze een abonnement uit om in Flac cd kwaliteit te streamen. Weet iemand of daar plannen voor zijn?
Ludo

Inloggen