Spotify komt met HiFi-abonnement: muziek in hogere kwaliteit

22 februari 2021 1 Minuut 3 Reacties
spotify-logo-new

Diensten als Tidal en Qobuz zetten al langere tijd in op de beste mogelijke kwaliteit voor het streamen van muziek, terwijl Spotify al jaren vasthoudt aan een en dezelfde kwaliteit. Daar komt later dit jaar echter verandering in met de introductie van Spotify HiFi.

Spotify introduceert later dit jaar de dienst Spotify HiFi. Deze aanvullende dienst maakt het mogelijk muziek te streamen in hogere kwaliteit dan Spotify momenteel aanbiedt. Hiermee gaan het bedrijf de concurrentie aan met onder meer Qobuz en Tidal.

Het speciale HiFi-abonnement biedt lossless muziek, wat simpelweg betekent dat er geen compressie overheen gaat. De kwaliteit moet hiermee te vergelijken zijn met die van een CD. De dienst komt als optie bovenop een bestaan abonnement en is volgens Spotify een veelgevraagde extra. Het abonnement zal compatibel zijn met Spotify Connect-speakers.

De prijs van een HiFi-abonnement is nog niet bekend, maar Spotify test al een tijdje met acties voor geselecteerde gebruikers. Zo kreeg een aantal gebruikers in 2017 de mogelijkheid om lossless muziek te streamen voor een meeprijs 5, 7,50 of 10 dollar. Dit is dan bovenop de standaard prijs van 10 euro per maand.

Het Spotify HiFi-abonnement moet later dit jaar verschijnen en zal gefaseerd uitgerold worden naar verschillende regio’s. Of Nederland en België ook direct toegang krijgen tot de dienst is vooralsnog onduidelijk. Ook de prijs zal op een later moment bekendgemaakt worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

flwfrank

flwfrank
27 februari 2021 om 09:04

Ik ben 70+ en bij de laatste hoortest hoor ik niets boven 14.500 Hz. Is zo’n HiFi-abonnement iets voor mij of weggegooid geld?
Alvast dank voor je reactie.

Inloggen
Tom

Tom
27 februari 2021 om 10:21

Het gaat m.i. niet zozeer om de frequenties (boven 14,5 kHz) maar om de details die bij gecomprineerde bestanden zoals mp3, aac, ogg weg kunnen vallen. Een lossless bestand (flac) geeft alles weer (en is dus groter).
Zelf gebruik ik alle 4 de formaten en bij normaal luisteren is het moeilijk het verschil te horen.

Inloggen
Tom

Tom
27 februari 2021 om 09:54

Welk formaat: flac?

Inloggen