Spotify gaat mogelijk wereldwijd de abonnementsprijzen verhogen

03 november 2020 1 Minuut 4 Reacties
spotify-logo-new

De muziekstreamingdienst Spotify overweegt mogelijk de prijzen wereldwijd te verhogen voor het Premium-abonnement.

Meer betalen voor Spotify?

Ondanks het feit dat Spotify meer gebruikers dan ooit heeft, verdient het bedrijf wel per klant minder dan voorheen. Het afgelopen kwartaal werd dan ook met een rood winstgetal afgesloten, waardoor er nu gekeken moet worden naar middelen om die rode cijfers groen te krijgen.

Eén manier is om de abonnementen wereldwijd in prijs te laten stijgen. Door hogere abonnementsgelden te rekenen gaat de omzet per maand natuurlijk omhoog, maar dit moet wel met enige voorzichtigheid gedaan worden. Gebruikers van de dienst moeten na de prijsverhoging nog steeds dezelfde waarde toekennen aan de dienst, want anders vertrekken ze weer en heb je te maken met een ander probleem.

In de afgelopen maanden heeft Spotify in elk geval geprobeerd de waarde van de muziekstreamingdienst te verhogen door nieuwe onderdelen toe te voegen. Eén van die onderdelen zijn de podcasts. De dienst biedt inmiddels heel veel exclusieve en originele podcasts aan die je via de apps kunt beluisteren.

Advertentie

Het bedrijf hoopt nu dat dergelijke content genoeg zou zijn als verantwoording voor de mogelijke prijsverhoging, zodat mensen hun abonnement niet opzeggen. In sommige landen is er zelfs al een verhoging doorgevoerd, waaronder België. Het gaat dan om de Family Plan, waarmee je dus met een heel gezin gebruik kunt maken van Spotify.

Het bedrijf is zich bewust van de timing. 2020 is voor veel mensen een vervelend jaar, een jaar waarin ze mogelijk hun baan verloren zijn of flink op kosten moeten besparen. In dat opzicht is het niet heel logisch nu een prijsverhoging door te voeren.

Reacties (4)