Speluitgever Konami kondigt TurboGrafx-16 Mini-console aan

12 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
konami-turbografx-16-mini-console

De Japanse speluitgever Konami heeft zijn eigen kleine spelcomputer aangekondigd in de vorm van de TurboGrafx-16 Mini-console. Ook heeft het bedrijf meteen zes games voor het apparaat bekendgemaakt; in de toekomst kunnen we er meer verwachten.

Konami’s TurboGrafx-16 Mini-console

Konami, een Japanse uitgever die in het verleden spellen als Silent Hill en Metal Gear Solid heeft uitgebracht, kondigt tijdens de E3-beurs van dit jaar de TurboGrafx-16 Mini-console aan. Ook zijn er alvast zes spellen voor de kleine spelcomputer gepresenteerd, namelijk R-Type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys Book I & II, Dungeon Explorer en Alien Crush. De console wordt in Europa gelanceerd onder de naam PC Engine Core Grafx. Er zijn twee usb-poorten aanwezig voor controllers; ook komt er een adapter voor vijf controllers.

In Japan wordt het apparaat gelanceerd onder de naam PC Engine Mini, waar ook andere games op aanwezig zijn (zoals Castlevania-klassieker Dracula X: Rondo of Blood). De originele PC Engine werd ontwikkeld door spelontwikkelaar Hudson, eind jaren tachtig. Hoewel de console het prima deed in Japan, bleef het succes elders op de wereld uit. Konami kreeg Hudson op een gegeven moment in handen en daarmee tevens de rechten voor een miniconsole gebaseerd op de TurboGrafx-16. Prijs en releasedatum zijn niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)