Sony verkoopt 2,1 miljoen PlayStation 4 consoles

03 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-PlayStation-4-retina

Sinds vorige maand is de nieuwe PlayStation 4 van Sony te koop en de game console blijkt nu al een groot succes. Sinds de lancering zijn er namelijk al 2,1 miljoen stuks over de toonbank gegaan.

Andrew House, de CEO van Sony Computer Entertainment, maat via het officiële PlayStation blog bekend dat er tot nu toe in totaal 2,1 miljoen PlayStation 4 spelcomputers verkocht zijn. Dit is een record voor de Japanse fabrikant want geen enkele console van het bedrijf ging zo vaak in korte tijd over de toonbank.

Van de 2,1 miljoen verkochte exemplaren zijn er 700.000 exemplaren in Europa en Australië over de toonbank gegaan. In totaal kan de spelcomputer in 32 landen gekocht worden, waaronder ook in Nederland. Hier wordt de PS4 sinds eind vorige maand verkocht voor een prijs van 399 euro maar bij de meeste winkels is geen voorraad meer te bekennen. De grote concurrent van de PlayStation 4, de Xbox One van Microsoft, verschijnt begin volgend jaar pas in Nederland.

Lees meer over de PlayStation 4 als mediaspeler voor je home cinema systeem en het aanbod aan applicaties dat voor Nederlandse gebruikers van de spelcomputer toegankelijk is.

Bron Sony


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)