Sony toont nieuwe PlayStation 5 VR-controller met adaptieve triggers

18 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation 5 VR-controller

Sony heeft in een blogpost het ontwerp van de nieuwe PlayStation 5 vr-controller aan de wereld getoond.

Sony heeft vandaag de nieuwe VR-controller voor de PlayStation 5 aan de wereld getoond. Het design van de Move-controllers met de lichtgevende bol zijn overboord gegooid. Het nieuwe model lijkt veel meer op de VR-controller van andere VR-sets. De nieuwe PlayStation 5 VR-controller heeft een nog onbekende naam, maar de eerste foto’s zijn al wel bekend. We kunnen de nieuwe VR-controller het beste omschrijven als een joystick met een ring daaromheen. Het nieuwe model neemt de adaptieve triggers en de haptische feedback van de reguliere controller van de nieuwe spelcomputer over en voegt daar verschillende extra’s aan toe.

Zo is daar vingerdetectie. De nieuwe virtualrealitycontroller kan de plaatsing van je vingers detecteren zonder dat je daarvoor knoppen hoeft in te drukken. Volgens Sony maakt dit natuurlijkere bewegingen en gebaren mogelijk tijdens het spelen van een game. Daarnaast heb je met de aankomende vr-bril voor de nieuwe PlayStation 5 geen losse camera nodig. Via een ring aan de onderkant van de controller wordt deze gedetecteerd en kunnen je echte bewegingen zich vertalen naar de virtuele wereld.

Nog niets bekend over de nieuwe vr-headset

Sony heeft nog niets bekendgemaakt over de nieuwe vr-headset voor de PS5. De verwachting is dat deze ook in 2021 niet meer uitgebracht gaat worden. We verwachten in ieder geval een hogere resolutie, een verbeterde kijkhoek en, laten we hopen, minder kabels die je aan moet sluiten dan de huidige vr-headset voor de PlayStation 4.

Advertentie

Lees ook onze review van de PlayStation 5.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)